Pijnspel: Floggers

Think about Kink: Academy Logo

Floggers

Floggers worden ook wel strokenzwepen genoemd. Meestal zijn ze gemaakt uit stroken leer of suède die bij elkaar komen bij het handvat. Het aantal stroken en ook de breedte van de stroken zal per flogger verschillend zijn. Hierdoor zal hij dan ook elke keer weer anders aanvoelen. De techniek om de flogger te kunnen hanteren zal voor elk hetzelfde zijn. Wel zal je elke keer als je een nieuw exemplaar in je handen krijgt even het gevoel van de flogger je eigen moeten maken.

Het eerste wat belangrijk is als je een flogger in je handen hebt, is dat hij voor jou goed in de hand ligt. Is hij te zwaar om er lekker mee te slaan, kijk dan liever nog veen verder. Zorg ook dat het handvat goed in hand ligt, een te dik handvat kan je het gevoel geven dat je er geen controle over hebt. Daarna moet je gevoel gaan krijgen van de lengte van de zweep. Zeker als het je eerste is, is dat soms nogal moeilijk in te schatten

Oefenen

Eerst oefenen op een kussen. Het handigst is een kussen van iets van fluweel of bont. Eigenlijk iets waarin je de afdruk van de zweep kan zien. Op die manier zie je tot hoe ver je zweep komt vanaf het punt dat je staat. Ook kan je op deze manier oefenen op mikken. Als je na een aantal keer slaan het hele kussen geraakt hebt, oefen dan nog even verder voor je overstapt op mensen.

Eerste keer een subje slaan

Dat kan soms best wel eng zijn, maar gewoon een keer mee beginnen. Oefen van te voren (weer met dat kussen) wat je fijner vind om te slaan, iemand die bijvoorbeeld op een bed ligt, of iemand die staat.

Als het goed is heb je nu enig idee van hoe lang je flogger is en dus weet je dan ook hoe ver je ongeveer van je subje af moet gaan staan. Als je die afstand hebt bepaald, zet je nog een extra stap naar achter zodat je zeker weet dat je niet te dichtbij staat.

Nu is de kans erg groot dat je de eerste keer je subje niet raakt, dat is goed. Ga nu elke keer een klein stapje naar voren en bij elk stapje haal je uit met je flogger. Dit doe je net zolang totdat je je subje wel raakt.

Mooi nu weet je goed je afstand, onthoud dit goed voor de volgende keer, je zweep wordt namelijk niet langer of korter, dus ook dan kan je deze afstand gebruiken. Je zal merken dat hoe vaker je hem gebruikt hoe beter je weet waar je moet gaan staan zonder daar al te veel over na te denken. Dat is waar je graag naar toe wilt werken, dan kan je focussen op je subje en wat er met hem/haar gebeurd in plaats van op het slaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s