Predicament Bondage: Hoofdpositie en Tepelklemmen

Think about Kink: Academy Logo

Predicament Bondage: Hoofdpositie en Tepelklemmen

Deze Predicament Bondage How-To richt zich op een scenario waarin het hoofd van de Bottom in een onaangename positie geforceerd wordt aan de hand van tepelklemmen. Het dilemma zit tussen de onaangename positie aan te houden, of de nekspieren rust te gunnen maar daarbij als Bottom zelf aan de tepelklemmen gaan trekken.

De How-To beschrijft een scenario waarin deze Predicament Bondage wordt toegepast op een bed.

Doel van de Bondage

Een marteling bewerkstelligen waarbij het dillemma de keuze tussen een specifieke, vermoeiende hoofdpositie aanhouden of dat de Bottom zichzelf pijnigt door de tepelklemmen.

Benodigdheden

 • Een set tepelklemmen die niet los komen als eraan getrokken wordt (bijv. japanse clover klemmen) en een manier hebben om ze met een stuk touw te kunnen verbinden.
 • Een ankerpunt bij het hoofd (bijv. een gag of hoofdharnas)
 • Een stukje touw om de tepelklemmen met het ankerpunt te kunnen verbinden.

How-To

 • Zorg ervoor dat de tepels van de Bottom vrij beschikbaar zijn en laat de Bottom dwars, op de rug, op het bed liggen. De schouders moeten ter hoogte van de rand van het bed zitten en het hoofd moet vrij achterover kunnen hangen over de rand van het bed.
 • Bind de Bottom vast in een Spread Eagle positie, waarbij de armen langs de rand van het bed gebonden zijn en de benen uit elkaar gefixeerd aan de andere uiteinden van het bed. Dit zorgt ervoor dat de Bottom niet zomaar van deze plaats kan verplaatsen.
  • Het belangrijkste is dat het hoofd vrij over de rand van het bed kan en blijft hangen. De Bottom kan mogelijk door heftige te wiebelen zichzelf steeds meer op het bed manoeuvreren waarbij het hoofd uiteindelijk kan rusten op het bed zelf. Hoewel de tepelklemmen heftig gewiebel ontmoedigen, is het misschien een mogelijkheid die je als Top zou willen wegwerken.
   • Dit kan je doen door een touw meerdere malen achter de nek langs en onder de oksels door te laten lopen, en zo een Enkele Kolom Bondage aan te leggen. Het losse eind fixeer je dan aan het bedframe, door het touw om een bedlat en het bedframe te laten gaan. Een ander ankerpunt dat kan voorkomen dat de Bottom in de verkeerde richting kan schuiven werkt natuurlijk ook goed.
   • Een alternatief dat een wat ‘spannender’ alternatief is, is om een Enkele Kolom Bondage aan te leggen om de hals. Hierdoor zal de Bottom zichzelf gaan wurgen als die verder het bed op zou gaan bewegen.
 • Zorg voor het ankerpunt bij het hoofd. Het gaat hierbij dat het op en neer bewegen van het hoofd in een beweging kan resulteren dat aan de tepelklemmen gaat trekken.
  • Bijzonder geschikte instrumenten hiervoor zijn gag’s, een hoofdkap met een ring aan de bovenkant van de kap, enkele wikkelingen touw over de ogen heen (wat als een touwenblinddoek kan fungeren) of een hoofdharnas.
 • Plaats de tepelklemmen op de tepels en verbind deze met het ankerpunt op het hoofd, zodat er niet aan de tepelklemmen getrokken wordt wanneer het hoofd volledig omhoog gekeerd is. Dat wil zeggen dat de kin (bijna) op de borst ligt. Stel nu de lijn bij tot een gewenste lengte, dat bepaald vanaf welke hoogte het afzakken van het hoofd afgestraft zal worden door het trekken aan de tepelklemmen.
  • Indien gewenst, is het mogelijk om een wat zwakker afgestraft bewegingsgebied toe te laten, door een elastiek te betrekken tussen het fixeren van de tepelklemmen en het ankerpunt. Een elastiek laat effectief meer beweging toe en zal deze minder sterk afstraffen. Het vouw het elastiek (meerdere malen) dubbel om zo doende het afstraffen ‘strenger’ af te stellen.

Aandachtspunten

 • Houd rekening met een Bottom die probeert zichzelf meer op het bed te bewegen en onderneem actie om dit te voorkomen of te ontmoedigen.
 • Tepelklemmen kunnen niet voor hele lange periodes gedragen worden, gezien ze de bloedsdoorloop naar de tepels afknellen. Een maximum tijdsperiode van 20 minuten is een goed uitgangspunt.
  • Een extra sadistisch idee is om even een korte pauze in te lassen en de klemmen los te maken om de bloedsdoorloop naar de tepels weer op gang te helpen, om vervolgens de klemmen weer terug op hun plek te zetten.

Toepassingen

Deze Predicament Bondage is op zichzelf al een toepassing zoals het is. De Bottom moet op eigen kracht met diens nekspieren zijn of haar hoofd voorover gebogen houden, of zal gepijnigd worden door de tepelklemmen. Op een gegeven moment zullen de nekspieren vermoeid raken vanwege het weerstaan van de zwaartekracht.

Het kan het de Bottom moeilijker gemaakt worden door bewegingen te induceren bij de Bottom. Kietelen kan heel erg helpen met onbedoelde bewegingen te veroorzaken. Ook spelen met temperatuur kan, zoals met kaarsvet of ijsklontjes, kunnen reflex bewegingen veroorzaken die ervoor zorgen dat de Bottom aan de tepelklemmen gaan trekken. Ook pijnspel kan mogelijkheden tot onbedoeld bewegen bieden.

Natuurlijk kan je ook proberen de spieren uit te putten. Deze Predicament Bondage kan je extra uitdagend en spannend maken door er een Tease spelletje bij te betrekken. Probeer je Bottom buiten zinnen van geilheid te drijven, maar leg uit wat er gebeurd als hij of zij klaarkomt: hij of zij zal vast en zeker niet meer de kracht over hebben op diens hoofd na (en mogelijk al tijdens) het orgasme in de ‘veilige positie’ aan te houden. Geeft een nieuwe twist in het dilemma van de Predicament Bondage en ook een nieuwe manier van ‘ongewenst klaarkomen’.

Bronnen (en variaties)

Mocht de sub goed ontwikkelde nekspieren hebben, of wil je het graag extra moelijk maken voor de Bottom, dan kan je een gewicht aan het hoofd verankeren. Hierdoor is er meer inspanning nodig om de ‘veilige positie’ aan te houden.

Tepelpiercings kunnen met een erg dun touw ook als ankerpunt gebruikt worden en als vervanger van tepelklemmen gebruikt worden op deze manier. Het is ten zeerste aan te raden om in deze gevallen een (zwak) elastiek te gebruiken om een bruikbare balans te vinden tussen afstraffen, de ruimte voordat er werkelijk aan de piercings getrokken wordt, en hoeveel afstand de tepelklemmen op een veilige manier aan getrokken kan worden om uitscheuren te voorkomen. Probeer een ankerpunt te kiezen waar geen groot afstand afgelegd wordt als het hoofd van ‘begin positie’ (kin op de borst) tot volledig achterover, zoals onder aan de kin. Bepaalde gags bieden hier bijvoorbeeld uitkomst in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s