Predicament en Oncomfortabele Bondages

Think about Kink: Academy Logo

Predicament en Oncomfortabele Bondages

Bondage kan buiten het ontnemen van bewegingsvrijheid ook gebruikt worden als marteltechniek of als techniek waar je jouw sadisme in kwijt kan. Hierbij kan de bondage helpen een situatie te bewerkstelligen waarin de top zelf op een passieve manier diens Bottom kan tergen of martelen. In andere woorden: gewoon het leven zuur maken van de Bottom zonder een vinger meer uit hoeven te steken.

Concepten

Er zijn verschillende concepten die voor Predicament of Oncomfortabele Bondages gebruikt kunnen worden. Deze principes worden hier nu uitgelegd:

Spier moeheid

Een concept dat goed toegepast kan worden bij deze soort bondage, is vermoeide spieren te forceren. Door bepaalde spieren voor een lange tijd actief aan te laten spannen worden de spieren vermoeid en beginnen ze op een gegeven moment erg ongemakkelijk aan te voelen. Afhankelijk van de intensiteit van de belasting van de spieren en de conditie van de persoon, zal er op een gegeven moment verzuring optreden. Hierbij gaan de spieren bij het werk melkzuur produceren als bijproduct, wat pijnlijke en stijvere spieren oplevert.

Afhankelijk van je insteek, kan je gaan richten op enkel het ongemak veroorzaken door de vermoeidheid of richting de verzuring van de spieren te gaan werken. Richten op lichamelijke vermoeidheid kan tot een geestelijk gevecht leiden wat voor een Top erg interessant kan zijn. Richten op de verzuring van spieren is een methode om pijn te veroorzaken bij de Bottom. En mocht je in een erg sadistische bui zijn, kan je de sub geen gelegenheid geven voor een goede coolingdown (een rustfase van 1 tot 2 uur) en zo de verzuring langer voelbaar bij je Bottom te hebben. Bij verzuring zullen die spieren in ieder geval wat stijf zijn omdat er vaak sprake is van een erg lichte vorm van overbelasting, waarbij de stijfheid van de spieren veroorzaakt wordt door het herstel proces.

Oncomfortabele positie

Je kan een persoon in een oncomfortabele positie forceren en ervoor zorgen dat deze persoon hier niet aan kan ontkomen. Dit kan inhouden dat de persoon een positie aan moet nemen die op den duur uitputtend werkt op spieren, de persoon in een positie geforceerd blijft waarbij diens ademhaling belemmerd wordt, een positie waarin spieren  tegen het uiterste gestrekt raken of misschien op een materiaal moeten gaan zitten of staan dat ongemakkelijk aanvoelt (Geestelijk ongemak door bijvoorbeeld de persoon in de modder te forceren als diegene een hekel heeft aan vies zijn, lichamelijk ongemak door de persoon in een stressvolle positie vast te zetten) of pijnlijk is.

Tussen twee kwaden kiezen

Een predicament scenario bestaat doorgaans uit een situatie waarin de bottom een gelimiteerde set mogelijkheden/opties heeft, maar al deze mogelijkheden zijn nadelig voor de bottom op een of andere manier. Dit zorgt voor een constant aanwezig dilemma waarin de bottom doorgaans een balans tussen deze opties probeert te maken. Denk aan opties die pijn doen, een ongemak veroorzaakt, constante inspanning kost of het de bottom lichamelijk of geestelijk in een stress situatie forceert.

Hoe van start te gaan: Oncomfortabele Bondage

Als je er voor kiest om je Bottom in een oncomfortabele bondage te zetten, is het goed als je een aantal dingen voor jezelf als Top op een rijtje zet:

 • Hoe ga ik mijn ongemak veroorzaken?
  Deze vraag beantwoorden zal geen problemen geven als je al je besluit hebt genomen om een oncomfortabele bondage aan te leggen. Maar als je toch geen duidelijk beeld ervan hebt, is het raadzaam om er wat meer tijd in te steken om wel een duidelijk beeld te krijgen. Een oncomfortabele bondage heeft enige planning nodig, wat je gaat helpen om de volgende vragen voor jezelf te beantwoorden.
 • Is er een risico vrije tijdsperiode? Zo ja, hoe lang schat je in dat deze zal duren?
  Dit geeft je een tijdsmarge waarin je je niet al te druk hoeft te maken op de veiligheid van je Bottom. Het geeft je een periode waarin je niet actief met je Bottom bezig hoeft te zijn. Zo kan je de Bottom aan diens hulpeloze positie laten ‘genieten’ en heeft doorgaans ook een extra bonus dat de spanning van het spel langzaam opbouwt omdat de Bottom zal gaan beseffen dat jij echt niet de situatie makkelijker (maar misschien wel op een later tijdstip moeilijker) gaat maken.
  Het betekent niet dat je in de periode totaal niet naar je Bottom om hoeft te kijken. Behoud op z’n minst een communicatie middel waarbij de Bottom een noodsituatie kan aangeven en jij als Top het ten alle tijden ook kan waarnemen.
 • Wanneer gaat de risico volle periode in?
  Wanneer het einde van de risico vrije tijdperiode is gekomen, zal je de Bottom wel actief in de gaten moeten houden. Het is dan verstandig om veel direct visueel contact te hebben met je Bottom en dat je snel een probleem situatie kan afwenden wanneer deze zich voordoet.
 • Als mijn Bottom diens stopwoord gebruikt, kan ik in een kort tijdsbestek het oncomfortabele van de bondage of positie verwijderen? Hoeveel tijd schat je hiervoor nodig te hebben?
  Antwoorden op deze vraag geeft je inzicht in de tijdsmarge die je tot beschikking hebt tussen het signaal dat er iets mis is en dat de Top de situatie moet hebben afgehandeld. Een kort tijdsbestek zorgt ervoor dat jij fysiek dicht bij de Bottom moet zijn, weet wat je te doen staat in een noodsituatie en dat je het ook in die tijd kan oplossen. Als je 2 minuten als tijdsmarge hebt, heb je misschien nog enige gelegenheid om op de grens te blijven steken na een stopwoord (het is raadzaam om elke dit soort edgeplay te doen met een partner die dit ook kan waarderen!).
  Deze vragen geven je inzicht in hoe dicht betrokken je moet zijn om een nare situatie af te kunnen wenden.
 • Bij het verwijderen van het ongemak in de bondage, heb ik daarbij de hulp of medewerken van mijn Bottom bij nodig of kan ik het net zo makkelijk op mijn eigen kracht doen?
  Een belangrijke kwestie om te onthouden wanneer je een situatie moet afhandelen. Als je zelfstandig de voorziene problemen kan afwenden, dan verkeren jullie in een aangename situatie. Wanneer je als Top wel  de hulp van je bottom nodig hebt om een noodsituatie af te wenden, doe je er goed aan om dit van te voren met je Bottom door te spreken. Als jullie er geen problemen in zien om daarbij het spel af te zien, is het raadzaam om als Top extra alert te zijn zodat je kan ingrijpen voordat de noodsituatie zich kan voordoen.
 • Welke risico’s zijn er met de gekozen positie, in het geval de spieren van de Bottom het begeven (kramp of krachtverlies)?
  Dit is een relevant gevaar bij bepaalde bondage posities. Het is goed om te weten of er spierinspanning nodig is om een bepaald ongemak of gevaar bij de Bottom weg te houden. Het verlies van kracht in de vingers kan ervoor zorgen dat de  Bottom een object misschien niet meer kan vasthouden of bedienen (misschien is het jullie communicatie middel, zoals een piep-speeltje?). Bij kramp in een ledemaat, is er een makkelijke mogelijkheid om dat ledemaat te kunnen ontzien. En als dit ledemaat ontzien wordt, heeft dat mogelijk ook weer invloed op de krachtverdeling van de bondage.

Voorbeeld scenario:

Je kiest ervoor om de Bottom staande vast te binden met een touw om diens nek, armen op de rug, benen met een spreidstang uit elkaar. Op de vloer heb je ongekookte rijst gestrooid. Het oncomfortabele van de bondage wordt veroorzaakt door de Bottom die op ongekookte rijst moet staan en het touw om diens nek de Bottom forceert dat diegene rechtop moet blijven staan (hoeft nog net niet op de tenen te gaan staan) en dat dit ook enige inspanning gaat kosten elke keer dat de Bottom een nieuwe stap zet.

Dit scenario kent geen risicovrije zone, gezien een grote misstap tot verstikkingsgevaar kan leiden. Het meest directe risico is dat de Bottom de rechtopstaande positie niet lang kan volhouden en zijn eigen ademhaling belemmert. Hoewel dit onderdeel is van het spel, is het verstandig om dicht in de buurt te blijven en een mogelijkheid te hebben om de lus om de hals gemakkelijk kan bevrijden. Als je ervoor hebt gekozen om de Enkele Kolom Bondage hiervoor te gebruiken, of een andere bondage waarbij je zeker weet dat de lus om de hals niet strakker kan gaan zitten, heb je daarbij een extra risico weggewerkt.

Het is goed om je af te vragen of je in dit scenario de Bottom zelf omhoog kan houden in het geval dat je het touw om de hals los moet maken. Als je het idee hebt dat je hier niet sterk genoeg voor bent, zo je er bijvoorbeeld voor kiezen om een veiligheidslijn in je bondage te betrekken, door een borstharnas aan te leggen en een lijn vanuit het centrum van de bondage aan een ophangpunt te fixeren die het gewicht van de Bottom met gemak kan dragen. Je zal zelf een balans moeten stellen tussen hoe ver de Bottom in het harnas kan gaan hangen en druk kan blijven voelen op de keel. De veiligheidslijn kan jouw handen vrij houden zodat je de bondage om de keel los kan maken wanner dit nodig is.

Het bovenstaande voorbeeld scenario is een voorbeeld waarbij extra lagen van veiligheid aangebracht kunnen worden, zoals een derde persoon bij betrokken hebben, een voorwerp waarmee het touw om de hals op een veilige manier in een mum van tijd verwijderd kan worden of het gebruik van een speciale ophang techniek waarbij je de lijn waaraan de bondage om de hals aan vast is. Het demonstreert een potentieel gevaarlijke situatie wanneer de benen gaan verkrampen of hun kracht verliezen,  maar dat met goede planning goed afgewend kan worden.

Hoe van start te gaan: Predicament Bondage

De kern van een Predicament Bondage spel, is het dilemma voor de Bottom: het moeten kiezen tussen alternatieven die allemaal hun eigen nadeel hebben voor de Bottom. Het dilemma kan puur mentaal geforceerd worden, waarbij de Bottom moet kiezen tussen gekieteld worden of geslagen worden en op elk moment de keuze mag veranderen. Het dilemma kan ook puur fysiek geforceerd worden, waarbij bijvoorbeeld een mannelijke sub door diens knieën moet blijven om te voorkomen dat een set gewichten aan diens testikels gaan trekken (maar daar dus een zware last moet voelen op de bovenbenen).

Ook hier kan het raadzaam om het checklijstje dat hierboven geschreven staat eens door te nemen voor jezelf. Over het algemeen zullen de vragen wat makkelijker zijn, gezien je bij een Predicament Bondage vaak direct betrokken bent als je het gevecht van de Bottom wilt aanschouwen. Er is ongelooflijk veel mogelijk als het om Predicament Bondage gaat en een creatieve geeft helpt daar zeker bij. Mocht je wat inspiratie nodig hebben, kan je in de lijst van Predicament Bondage How-To’s kijken en dat als startpunt nemen.

One thought on “Predicament en Oncomfortabele Bondages

 1. […] ruis. Of misschien maak je het liever wat lastiger met een nare pijnlijke bondage zoals een predicament-bondage. Ik vind zelf predicaments leuk om te knopen omdat je er creatief voor moet zijn en daarna redelijk […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s