Dubbele Kolom Bondage

Think about Kink: Academy Logo

Dubbele Kolom Bondage

De Dubbele Kolom Bondage (Double Column Tie) is bedoel om onder andere twee ledematen aan elkaar vast te kunnen maken, door middel van twee boeien van touw te maken; Een voor elke ledemaat. De bondage is doorgaans een gemiddelde tijd te dragen, afhankelijk van hoe strak deze gebondeerd is, van rond een half uur tot langer. In de praktijk blijkt de tijd dat de bondage gedragen kan worden afhankelijk van elke ledematen aan elkaar verbonden zit en hoeveel stress dit op het lichaam plaatst. Hoe meer stress, hoe korter het duurt voordat men signalen zal krijgen van verminderde bloedsdoorloop.

Bedenk de term ‘kolom’ erg breed. De meest voor de hand liggende context zou polsen aan elkaar of enkels aan elkaar zijn, maar het kan ook worden gebruikt om een gag van touw te maken aan een paal achter het hoofd, beide polsen samen vast aan de rug zelf of een pols/enkel vast te maken aan een bovenarm/-been.

Doel van de Bondage

Twee ‘Kolommen’ met elkaar te verbinden
Mogelijkheid om een lengte touw over te houden die aan de bondage vast zit.

(In deze How-To worden twee polsen gebruikt ter illustratie)

How-To

 • Double Column Bondage stap 1.a

  Double Column Bondage stap 1.b

  Vouw het touw in het midden dubbel en wikkel enkele malen om de dubbele kolom. Gebruikt hiervoor de Bight van je touw, zodat je niet met de volledige lengte van het touw hoeft te werken en verminderd de kans dat onbedoeld je touw gaat torderen tijdens het wikkelen. Probeer elke wikkeling even zo strak om de kolommen heen te doen, gezien dit de beste krachtverdeling geeft op de bondage.
  Het wikkelen zelf  hoeft niet strak uitgevoerd te worden. Let erop dat de windingen strak langs elkaar heen liggen en nergens getordeerd raken. Je kan makkelijk meer ruimte overlaten tussen de twee kolommen dan je in stap 1.b ziet, maar dit neemt wel meer touwlengte in beslag.

 • Double Column Bondage stap 2

  Als je klaar bent met je wikkelingen, zorg ervoor dat je Bight nog enige lengte over heeft. Dit ga je namelijk gebruiken om  de rest af te knopen. Check nogmaals de krachtverdeling van je bondage en verwijder eventueel een wikkel die je hebt gemaakt als je touw tekort komt. Gok op ongeveer 20cm aan lengte over aan het stuk touw van je Bight en op z’n 40 cm voor je andere eind.

 • Double Column Bondage stap 3

  Pak beide einden van je touw en haak ze in elkaar. Laat elk eind tussen de kolommen door lopen.

 • Double Column Bondage stap 4

  Gebruik de touwen tussen de kolommen om de ruimte tussen de kolommen weg te nemen en de gewenste strakte van de bondage te fixeren, ook wel bekend als cinchen. Wikkel de eindjes rond de wikkelingen die om de kolommen heen lopen en trek deze strak. Het aantal windingen dat je kan maken is afhankelijk van hoeveel ruimte je hebt vrijgelaten bij stap 1 en 2. Meer ruimte vrijgelaten betekent dat je meer wikkelingen voor de cinch gebruikt. Als je maar weinig ruimte hebt overgelaten, kan je mogelijk enkel 1 uiteinde tussen de kolommen door laten gaan. Dit is wat je in de afbeeldingen ziet, waarbij de Bight gebruikt is voor 1 enkele wikkeling tussen de kolommen door. Maak de wikkelingen niet te strak.

 • Double Column Bondage stap 5

  Check of  je wel 1 vinger tussen een kolom en de wikkelingen om de kolommen heen wilt kunnen steken, twee is extra luxe. Deze ruimte zorgt ervoor dat zenuwen en bloedvaten niet makkelijk afgekneld kunnen worden. Nu zal er doorgaans wel wat open ruimte tussen de kolommen bij de cinch zijn ontstaan en dit kan misschien voldoende zijn als de bondage enkel voor korte duur gedragen wordt. Als eenmaal de cinch wikkeling(en) voor jouw doeleinden goed zijn aangelegd, fixeer je dit met een platte knoop. Afhankelijk van de lengte van het touw, heb je nog een vrij eind over waar nog wat mee gedaan kan worden.

 • Als er een mogelijkheid is om de cinch strakker aan te kunnen leggen, betekent dat er een mogelijkheid is dat als er aan het vrije eind getrokken wordt, de cinch ook strakker kan gaan zitten. Hierdoor kan de bondage gaan knellen, waarbij de bloedsomloop kan worden gestremd of  een zenuw afgekneld kan raken. Als je dit wilt voorkomen, dan moet je een touw wikkeling van je platte knoop onder je wikkelingen laten lopen, zowel de wikkelingen om de kolommen als de cinch wikkelingen. Daarna kan je nog een platte knoop maken. Dit zorgt ervoor dat als er druk op het vrije eind komt, deze op alle wikkelingen komt te staan, in plaats van enkel op de laatste wikkeling van je cinch.
 • Optioneel: je kan het touw dat over is gebleven door de Bight heel halen. Dit zorgt ervoor dat de knoop niet zomaar los gemaakt kan worden.

Aandachtspunten

 • Stel jezelf de vraag of het vrije eind kracht gaat dragen of niet. Is dit het geval, dan zal je twee overwegingen moeten maken:
  De eerste mogelijkheid is om de bondage aan te leggen door grofweg 10 of meer cm tussen de kolommen vrij te laten en deze zo strak als mogelijk is te cinchen. Hierbij kan 1 enkele dubbele knoop voldoen bij het afwerken. Enkel zal je voor je bondage wel meer touw nodig hebben.
  De tweede mogelijkheid is na het cinchen een lus onder de wikkelingen door te laten lopen en deze opnieuw te fixeren met een knoop. Hierdoor komt de trekkracht op alle wikkelingen te zitten in plaats van de laatste cinch-wikkeling. Als je hiervoor kiest, is het raadzaam om wat ruimte vrij te houden tussen de kolommen zodat je deze lus makkelijker kan aanleggen.
 • Let erop dat je de enkel gelijkmatig qua strakte aan hoeft te leggen, maar dat het niet erg is als de touwen erg los zijn er er veel ruimte tussen de kolommen aanwezig is. Dit neem je weg wanneer je gaat cinchen.
 • Zorg dat je een goede, strak aangelegde platte knoop gebruikt. Alternatieve knoop is ook mogelijk, mits deze niet kan gaan verschuiven wanneer er druk op de knoop komt te liggen.
 • Als je van plan bent deze bondage voor langere tijd te laten zitten, zorg dan voor enige ruimte tussen de wikkelingen om de kolom en de kolom zelf.

Toepassingen

Een toepassing voor deze bondage kan het begeleiden van de gebonden persoon zijn. Het vrije stuk touw kan als leiddraad gebruikt worden, waarbij de polsen vastgebonden worden. Als de polsen op de rug gebonden worden, kan het touw eventueel ook tussen de benen getrokken worden wanneer het als leiddraad gebruikt wordt. Of het losse eind kan als een simpele crotchrope ingezet worden door het touw tussen de benen door te laten lopen en ergens hoger gefixeerd kan worden.

Het losse eind kan ook verwerkt worden in een andere bondage. Polsen kunnen met het losse eind vastgemaakt worden aan een harnas of aan de vastgebonden voeten in een Hogtie positie. Gebonden enkels kunnen op precies dezelfde manier vastgemaakt worden aan een harnes, een gag, haarbondage of vaste gebonden polsen.

De meest voor de hand liggende toepassing voor deze bondage is om de gebonden kolommen met het vrije eind ergens heen te trekken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan enkels die aan het bovenbeen vast gemaakt worden, en met een lus rond de knieën uit elkaar getrokken kan worden en zo gefixeerd kunnen blijven. Polsen of enkels die aan een object vastgemaakt worden, zoals een bed, tafelpoten of stoelpoten.

Bronnen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s