Bondage: Termen

Think about Kink: Academy Logo

Bondage: Termen

Op deze pagina vind je een lijst van Bondage gerelateerde termen en uitleg.

  • Bight: Engelse term voor de gebogen lus wanneer je een touw dubbelvouwt in het midden van je touw.
  • Larks Head: Het resultaat van wanneer je een stuk touw voor een Bight heen haakt en weer terug. De term slaat op de plek waar de Bight en het eromheen gehaakte touw elkaar ontmoeten.
  • Oma Knoop / Granny Knot: Dit is het resultaat wanneer je een Platte Knoop probeert de leggen maar de volgorde verkeerd hebt gedaan. De knoop oogt een beetje als een bolletje van touwen om elkaar heen gewikkeld. Deze knoop is niet veilig als deze trekkrachten moet houden. Onder druk zal deze knoop gaan glijden en torderen!
  • Platte Knoop / Square Knot: Een basis knoop, die onder druk niet gaat slippen. Sommigen onthouden de knoop met een vuistregel van “Rechts over Links, Links over Rechts”, anderen onthouden het met het feit dat 1 uiteinde 2x over de andere heen gaat. Je kan makkelijk herkennen of je knoop goed is of niet, wanneer je deze nog niet strak aangetrokken hebt. Je kan kan dan twee lussen zien die allebei elk om twee touw-lijnen gaan; Een lus doet dit onderlangs, en de andere doet dit bovenlangs.
    Noot: Als je de volgorde niet correct doet, krijg je een knoop die kan gaan glijden!
  • Predicament Bondage: Een bondage vorm waarbij de persoon die gebonden wordt in een ongemakkelijke situatie geforceerd wordt. Het slachtoffer heeft doorgaans een keuze tussen verschillende ongemakken, waarbij spier moeheid en/of onwillekeurige bewegingen doorgaans een sleutelrol spelen.
  • Rope Burn: Een brandplek op de huid, ontstaan door het snel bewegen van een touw langs de huid. De huid is doorgaans rood en geïrriteerd en kan gepaard gaan met blaasjes. Veroorzaakt door een wisselwerking van het schuren van het touw zelf en tevens de warmte die daarbij vrijkomt. Beschadigd de opperhuid en kan leiden tot ontstekingen als er genoeg beschadiging van de huid is ontstaan. Rope burns bloeden doorgaans niet.
  • (Semi-)Suspension: Bondage vorm waarbij de persoon die gebonden wordt deels of in zijn geheel van de grond is en in de touwen hangt. Bij deze bondages komt veel kennis van krachtverdeling van de touwen kijken.
  • Sierbondage: Een bondage waarbij het doel niet ligt in het beperken van bewegingsvrijheid of het veroorzaken van ongemakken, maar is het doel versiering en kunst an sich.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s