Bondage Positie: Spread Eagle

Think about Kink: Academy Logo

Bondage Positie: Spread Eagle

De Spread Eagle positie is een van de bondage posities die erg bekend is. Het is de positie waarbij de Bottom met uitgespreide ledematen gefixeerd wordt, het meeste bekend op een bed en om die reden ook als voorbeeld genomen. Het stelt de Bottom erg toegankelijk naar de Top toe, iets wat met betrekking tot seks of pijnspel de positie bijzonder aantrekkelijk is.

Doel van de Bondage

De Bottom met ledematen gespreid fixeren.

Benodigdheden

 • 4 sets touwen (ongeveer 3 meter in lengte)

How-To

 • Voorzie elke ledemaat van een Enkele Kolom Bondage, om de enkels en polsen.
  • Hoewel het overwegen waard is om de suggestie van rest van de lijn door de lus heen te halen, is het voor de Bottom doorgaans erg lastig om met 1 hand de bijbehorende gebonden pols te kunnen bevrijden. Het is misschien, met oog op veiligheid en makkelijk de bondage kunnen bijstellen, voordeliger om deze suggestie in de How-To niet uit te voeren.
 • Bepaal welk deel van het lichaam je tot je beschikking wilt hebben, wat bepaald of de Bottom met diens rug op het bed moet gaan liggen of juist op de buik.
 • Bind de lengtes van elke bondage om de ledematen vast in de meest dichtstbijzijnde hoekpunt van het bed. De poten van het bed maken doorgaans goede ankerpunten, maar een bed met spijlen bieden ook goede ankerpunten.
  • Het is belangrijk om te bepalen of je de Bottom een lange periode op het bed vast wil hebben, of dat dit niet nodig is.
   • Als het gewenst is om een oncomfortabele bondage aan te leggen, kan je de lijnen van de bondages om de ledematen zo strak als mogelijk is te fixeren. Dit zet het gehele lichaam onder enige stress en ongemak. Check wel regelmatig de doorbloeding, voornamelijk naar de handen.
   • Doorgaans is het raadzaam om de lijnen niet op zijn starkst vast te maken, en een heel klein beetje bewegingsvrijheid in de ledematen te gunnen. Dit laat de bondage comfortabel en kan deze doorgaans aangenaam volgehouden worden.
   • Als een erg lange tijdperiode gewenst is, is het aan te raden om de polsen niet ver boven het hoofd uit te laten steken bij het fixeren. De doorbloeding naar de armen gaat minder soepel als de armen boven het hoofd uit steken dan wanneer dit niet het geval is. Het is bijvoorbeeld een optie om de armen zijwaarts te bonderen als dat mogelijk is, of anders genoeg vrijheid te bieden bij de armen dat de polsen ter hoogte van het hoofd gehouden kunnen worden, maar de handen niet bij elkaar gebracht kunnen worden om te voorkomen dat de Bottom zichzelf zou kunnen bevrijden.
  • Indien de Bottom graag tegenstribbelt of tegen de bondage wilt ‘vechten’, is het aan te raden om als eerste de polsen te fixeren aan de ankerpunten, en daarna pas de voeten. Dit geeft al sneller een gevoel van machteloosheid, wat een positievere impact heeft voor de ervaring van de Bottom om deze volgorde aan te houden. Houd er wel rekening mee dat deze bondage niet geheel geschikt is voor resistance play, gezien de Bottom kan voorkomen dat 1 ledemaat gefixeerd kan worden aan een ankerpunt.
 • Stel de gespannen lijnen bij zodat ze de gewenste lengte hebben.

Aandachtspunten

 • Laat doorgaans een klein beetje speling in de lijn tussen de bondage rond een ledemaat en het ankerpunt. Hierdoor wordt de bondage significant comfortabeler. (Of fixeer deze zo strak mogelijk als je kan om de bondage juist zo oncomfortabel mogelijk te maken)
 • Hoewel niet veel voorkomend, het is mogelijk om positionele verstikkingsgevaar te veroorzaken wanneer de armen in een bepaalde positie geforceerd worden. Dit gebeurd wanneer de schouders naar voren gerold raken (wat kan gebeuren onder stressvolle situatie) en de armen omhoog, waarbij de ademhaling belemmerd kan raken. Dit komt voor wanneer de bottom op diens buik in de Spread Eagle positie gebonden wordt. Het is voor de Bottom doorgaans direct te merken wanneer de ademhaling belemmerd raakt. Het gevaar is af te wenden door de lijn tussen de gebonden polsen en het anker punt minder stak te fixeren en de bottom diens schouders laat relaxen.

Toepassingen

De voornaamste toepassing van deze bondage, bekend onder de vanilla mensen, is seksuele toegankelijkheid van de gebonden partner. Met betrekking tot voorspel kan is deze positie erg geschikt zijn doordat veel erogene plekken toegankelijk zijn en getriggerd kunnen worden zonder dat de Bottom zich hier tegen kan verzetten. Het toevoegen van een blinddoek aan de mix kan het spelen met erogene zones nog verder verbeteren.
Met betrekking tot seks biedt het mogelijkheden voor zowel man als vrouw om de bepalende rol in de seks te hebben. Orale seks waarbij de Bottom een vrouw is, afhankelijk van het bed en hoe de partner op het bed georiënteerd is, is makkelijk of moeilijk uit te voeren. Orale seks met een mannelijke Bottom geeft doorgaans geen ruimte problemen. Penetratieve seks, vaginaal of anaal, is doorgaans goed mogelijk in de Spread Eagle positie, waarbij zich gedraagt als een variatie op de missionaris positie of  waarbij de vrouw gehurkt of geknield over de man kan ontfermen.

Voor pijnspel of sensueel spel is de Spread Eagle positie ook bijzonder functioneel. Over het algemeen  kan de Bottom enkel in diens lengterichting torderen, waarbij je bij continu slagspel redelijk trefzeker kan blijven slaan. Het is een uitstekende positie om de Bottom buiten zinnen te kunnen kietelen, leent zich erg natuurlijk voor spel met kaarsvet of temperatuur gerelateerde vloeistoffen.

Bronnen (en variaties)

Een variatie van de Spread Eagle is om de polsen aan elkaar te binden, bijvoorbeeld met behulp van de Dubbele Kolom Bondage, en zo doende aan een ankerpunt boven het hoofd te bevestigen. Deze positie staat ook wel bekend onder namen als de A-positie of de Eiffel-positie. Deze positie geeft een ander accent aan de borstpartij en verkleind op een significante manier de kans op de eerder beschreven positioneel verstikkingsgevaar. Mogelijk een goed alternatief om touw te besparen, wanneer er gewerkt wordt met handboeien, of men een specifieke toepassing heeft waarbij de handen bij elkaar moeten zijn.

Hetzelfde is ook toe te passen met de enkels aan elkaar en de armen uit elkaar, ook wel bekend als de Y-positie of omgekeerde Eiffel-positie. Dit kan met betrekking tot seks voor bepaalde vrouwelijke Bottoms aangenamer zijn omdat ze graag hun benen aanspannen tijdens de missionaris positie. Voor mannelijke Bottoms heeft het de mogelijkheid om de testikels op de benen te rusten, waardoor ze practischer toegankelijke zijn voor CBT met slagwerk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s