Basis Borstharnas

Think about Kink: Academy Logo

Basis Borstharnas

Het basis borstharnas in deze How-To, ook wel bekend onder de noemer Box Tie of Takate Kote,  heeft twee functionele doelen op ogen. Ten eerste worden de armen op de rug gefixeerd en op een manier die voor lange periodes gebruikt kan worden. Ten tweede biedt het touwenharnas een set ankerpunten die gebruikt kunnen worden in vervolg bondages. Naast deze functionele doelen biedt het ook veel verschillende opties op het vlak van esthetiek, waar verschillende opties mogelijk zijn ter versiering of om de functionele aspecten van de bondage er visueel anders uit te laten zien.

Doel van de Bondage

 1. Het op de rug fixeren van de armen.
 2. Ankerpunten bieden voor meer bondage opties.

Benodigdheden

 • 2 touwen van grofweg 10 meter, of één van 20 meter. (uitgaande van 8 mm dik touw en gemiddelde bouw van de bottom)

Eindresultaat How-To:

Basic Chest Harnes 15

Basis Borstharnas eindresultaat (Voor)

Basic Chest Harnes 14

Basis Borstharnas eindresultaat (Achter)

How-To

 • Plaats de onderarmen van de bottom horizontaal op elkaar. Probeer de handen zoveel mogelijk naar de elleboog van de andere arm te plaatsen. Leg vervolgens een Enkele Kolom Bondage aan om beide onderarme. Deze boei gaat ervoor zorgen dat de onderarmen in de gewenste positie zullen blijven, namelijk deze horizontale positie.
  Basic Chest Harness 1

  1e stap aanleggen ‘Basis Borstharnas’

  • Het is zeker het overwegen waard om de lengte van het touw door de lus van de bight heen te halen, om te voorkomen dat de bottom de knoop van de Enkele Kolom Bondage los kan maken.
  • Optioneel: Je kan eventueel de boei erg losjes bonderen zodat er vrije ruimte tussen de onderarmen kan ontstaan. Deze ruimte kan je in een later stadia met behulp van een cinch weer weghalen en zo de touwen om de onderarmen sterker bevestigen.
 • De tweede stap is touw het wikkelen van het touw om de bovenarmen. Deze wikkelingen zijn ervoor om te voorkomen dat de bottom diens armen uit elkaar kan trekken en op die manier diens onderarmen door de eerder aangelegde Enkele Kolom Bondage kan trekken en zo zichzelf kan bevrijden.
  • Trek het dubbele touw om een van de bovenarmen, over de borst, en over de andere bovenarm weer terug naar de rug toe.
   Basic Chest Harnes 2

   2e fase aanleggen ‘Basis Borstharnas’ (Voor)

   Basic Chest Harnes 3

   2e fase aanleggen ‘Basis Borstharnas’ (achter)

   Haak het touw achter de staande lijn en zo doende kan je heen en weer blijven wikkelen. Met een totale lengte van 20 meter aan touw tot je beschikking kan je het jezelf waarschijnlijk permiteren om 4 wikkelingen aan te leggen om te bovenarmen. Elke keer dat het touw weer terug bij de rug uitkomt, haak je het achter de lus die je het laatst hebt gemaakt. Wikkel niet te strak, dit is niet nodig. Overgebleven ruimte die je als teveel beschouwd kan je oplossen in de derde fase van het aanleggen van dit harnas.

   Basic Chest Harnes 4

   2e Fase afgerond (Voor)

   Basic Chest Harnes 6

   2e Fase afgerond (Achter)

   • Bij een vrouwelijke Bottom kan je de touwen boven en onder de borsten door laten lopen. Door de touwen op deze manier te laten lopen kan het een verhoogde erotische ervaring geven aan de gehele bondage, gezien de touwen als het ware de borsten omvatten.
    Daarnaast zorgen de touwen er vaak voor dat de borsten een klein beetje meer naar voren gaan uitsteken, wat vanuit esthetische en erotische overwegingen als een voordeel beschouwd kan worden.
  • Indien je met twee stuks touw van 10 meter heb gewerkt, zal je waarschijnlijk na je derde winding niet genoeg touw hebben om een vierde winding te maken. In dat geval zal je het touw moeten afknopen in het midden waar de touwen bij elkaar komen. Mocht je nog een lengte touw over hebben, knoop het geheel af en laat de losse eindjes gaan. Deze kunnen eventueel later nog gebruikt worden voor andere doeleinden.

   Basic Chest Harnes 4

   Nieuw stuk touw in het borstharnas betrekken

  • Let erop dat tijdens het wikkelen de touwen niet gaan torderen of ronddraaien. Dit heeft een negatieve impact op zowel de esthetiek van de bondage als de krachtverdeling (die daar lokaal verslechterd is).
  • Veiligheid Aspect: Veel mensen hebben een zenuwbaan lopen op de bovenarm die ‘toegankelijk’ is aan de buitenkant van de arm. Deze kan gekneld raken tussen de wikkelingen die onderaan de deltaspieren aan de zijkant van de arm geplaatst zijn. Dit kan vaak tintelingen in de handen en/of onderarmen tot gevolg hebben, en daarna dat deze gaan slapen. Dit kan zich na grofweg kwartier zich gaan manifesteren.
   Als het doel is om de bondage veel langer te laten dragen dan deze tijdsperiode, is het het overwegen waard om de wikkelingen zo proberen te plaatsen dat ze dit ‘zwakke punt’ weten te vermijden.
 • De derde fase van de bondage is het wegnemen van overbodige ruimte bij de touwen, ook wel bekend als het cynchen van de bondage. Het is goed om te beseffen dat in dit stadia de bottom zichzelf zou kunnen bevrijden als de wikkelingen om de bovenarmen langs de ellebogen omlaag getrokken kunnen worden. Er zijn hier twee mogelijkheden:
 1. Laat het dubbele touw van achteren naar voren lopen onder alle wikkelingen door, tussen de arm en de romp. Laat het touw vervolgens aan de voorkant achter de nek lopen en via de andere kant vice versa terug naar het midden toe. Pas de spanning van deze ‘wikkeling’ zo aan dat de wikkelingen om de bovenarmen niet meer omlaag kunnen getrokken worden (de wikkeling houd als het ware de wikkelingen om de bovenarmen omhoog). Onthoud wel dat het touw in de nek zal gaan graven als er teveel spanning op komt te zitten. Indien er de ruimte voor is zou dit nog een keer uitgevoerd kunnen worden, waardoor er een prettigere kractverdeling ontstaat. Hier is niet altijd de ruimte voor over tussen de bovenarmen en de romp, dus het is niet altijd mogelijk. Het eindresultaat accentueert tevens de borst van de bottom.
 2. Laat het dubbele touw van achteren naar voren lopen onder alle wikkelingen door, tussen de arm en romp.
  Basic Chest Harnes 7

  3e fase aanleggen ‘Basis Borstharnas’ (stap 1)

  Laat het touw vervolgens omhoog komen en laat het over de bovenste wikkeling om de bovenarmen gaan en weer in zijn geheel omlaag. Laat het dubbele touw weer naar achteren gaan tussen de bovenarm en borst, maar laat het boven de wikkelingen terug lopen, in plaats van onderlangs.

  Basic Chest Harnes 8

  3e fase aanleggen ‘Basis Borstharnas’ (stap 2)

  Herhaal deze lus nogmaals en knoop het touw vervolgens aan het midden met alle lussen vast. Terwijl je deze knoop aanlegt, trek je eerst aan de dubbele lus, zodat er je de wikkelingen om de bovenarmen cyncht. Probeer niet al te strak aan te trekken en probeer wat speling over te laten tussen de touwen aan de buitenkant van de bovenarm en de arm zelf.

  Basic Chest Harnes 9

  3e fase aanleggen ‘Basis Borstharnas’ (stap 3, voordat de cynch uitgevoerd wordt)

  Doe viceversa aan de andere kant. Hiermee heb je effectief een Dubbele Kolom Bondage toegepast om de bovenarm aan de romp te fixeren.

  Basic Chest Harnes 10

  3e fase aanleggen ‘Basis Borstharnas’ (andere kant, cynched)

  • Als je bij een vrouw je wikkelingen boven en onder de borsten hebt laten lopen, kan je ervoor kiezen deze stap enkel uit te voeren voor alle wikkelingen aan de onderkant van de borsten. Je kan ook daarbij nog de wikkelingen die boven de borsten zitten op dezelfde manier cynchen, maar besef je wel dat dit je extra touwlengte zal kosten.
  • Nog een alternatief als je met een vrouw werkt, is door alle wikkelingen om de bovenarmen te cynchen. Dit trekt de wikkelingen aan de buitenkant van de borsten naar elkaar toe, waardoor de touwen de borsten meer ‘vastgrijpen’. Dit kan een extra erotisch impact hebben, zowel esthetisch gezien als voor de vrouwelijke bottom zelf. Je kan deze techniek toegepast zien in de afbeeldingen hierboven.
 • Optioneel: Indien je met een vrouwelijke bottom werkt, kan er nog wat touw gebruikt worden om de borsten te betrekken in de bondage.
  • ‘Push Up’ : Deze manier van afwerken is het simpelste. Laat het dubbele touw van achteren over de schouder lopen tussen de borsten en haak het touw achter de onderste wikkelingen die om de bovenarmen lopen. Breng het touw vervolgens terug over de andere schouder en pas de gewenste trekkracht toe om de wikkelingen iets omhoog te laten lopen. Knoop het af in het midden op de rug. De lijnen kunnen ook puur ter versiering gebruikt worden, en is in zo’n situatie ook goed toe te passen bij een mannelijke bottom.
  • ‘Borsten vastgrijpen’: Deze techniek bouwt verder op de hierboven beschreven Push Up methode. Deze techniek is enkel echt effectief toe te passen als de borsten van de bottom van enige omvang zijn, omdat anders de wikkelingen om de bovenarmen langs de borsten heen gaan glijden. Laat het dubbele touw van achteren over de schouder lopen tussen de borsten en haak het touw achter de onderste wikkelingen.
   Basic Chest Harnes 11

   ‘Borsten Vastgrijpen’ optie (stap 1)

   Haak het touw vervolgens achter de bovenste wikkelingen en vervolgens opnieuw achter de onderste wikkelingen. Je kan voor een esthetisch effect de touwen langs elkaar laten golven zoals je kan zien in de afbeelding voor de 2e stap voor deze optie.

   Basic Chest Harnes 12

   ‘Borsten Vastgrijpen’ optie (stap 2)

   Trek vervolgens de lus aan door eerst het dubbele touw omlaag te trekken en daarna omhoog. Breng het touw vervolgens om de andere schouder en knoop het af in het midden op de rug.

   Basic Chest Harnes 13

   ‘Borsten Vastgrijpen’ optie (stap 3)

Aandachtspunten

 • Onthoud de zenuw in de bovenarm onder de deltaspier. Deze kan gemakkelijk bekneld raken door de wikkelingen om de bovenarmen. Tintelingen in de vingers en hand zijn vaak signalen dat deze zenuw klem zit. Door de wikkelingen lager te plaatsen kan je dit makkelijk oplossen.
 • De wikkelingen om de bovenarmen hoeven niet strak, ook niet na het cynchen. Het doel is dat ze moeten kunnen voorkomen dat de armen uit elkaar gehaald kunnen worden. En daar is geen extreme trekkracht voor nodig.
 • Zorg dat de wikkelingen om de bovenarmen niet gaan torderen, omdat dit vooral esthetiek van de bondage niet ten goede komt. Qua kractverdeling is het voornamelijk belangrijk dat op de buitenkant van de bovenarmen de bondage niet tordeert.
 • Tijdens het cynchen wil er nog wel eens een kleine stukje van de huid tussen de touwen vast raken, wat tijdens het aantrekken pijnlijk kan zijn. Als dit niet de bedoeling is, wil je hier misschien extra op letten. Ook is het handig om te letten op hoe je de touwen tussen de arm en de romp trekt, gezien dit onbedoeld kan gaan branden (als je met synthetisch touw werkt) of schuren.

Toepassingen

Deze bondage techniek is een goed voorbeeld van een bondage die veel mensen erg mooi uit vinden zien. De bondage kan een lange periode gedragen worden wanneer er goede zorg is gebruikt bij het aanleggen, met respect tot doorbloeding en zenuwen. De bondage wordt vaak ook als erg comfortabel en aangenaam ervaren.

Het harnas biedt een aantal anker punten die gebruikt kunnen worden in verdere bondages. Een van de anker punten, die ook al in de bondage zelf gebruikt wordt, in het centrale punt op de rug waar de wikkelingen om de bovenarmen bij elkaar komen. Deze kan goed gebruikt worden om de gehele bondage aan een punt vast te maken, zoals een paal of een anker punt boven het hoofd van de bottom.
Een ander toegankelijk ankerpunt zijn de wikkelingen om de bovenarm op de borst zelf, al kunnen deze enkel gebruikt worden om een ander stuk touw achter te haken. Hierdoor zou je gebonden enkel aan de voorkant van het harnas vast kunnen maken, een crotchrope aanleggen of om de bottom aan de lijn mee te kunnen nemen.

Door de enkels met een Dubbele Kolom Bondage vast te binden en aan het anker punt op de rug vast te maken, kan je een hogtie positie toepassen.

De bondage maakt ook een goede optie om bij seks betrokken te worden. Het geeft verschillende plekken om het geheel vast te kunnen houden en geeft alle vrijheid naar het gezicht voor orale seks, de borst(en), billen en belemmert de bewegingsvrijheid van de benen niet. Hoewel de bottom op de rug gelegd kan worden, moet je wel rekening houden dat in zo’n situatie veel gewicht op de polsen en handen komt te staan, en soms ook op de schouders. Op een bed zal dit minder het geval zijn, maar op een harde ondergrond kan het uiteindelijk pijnlijk worden of de bondage kan gaan knellen.

Bronnen (en variaties)

One thought on “Basis Borstharnas

 1. Willem schreef:

  Mooie overzichtelijke foto’s en tekst. Laagdrempelig en open.
  Complimenten!
  Ik heb een opmerking,
  Het model heeft haar duim verkeerd staan. Tijdens het aanspannen of verplaatsen kan de duim hierdoor pijnlijk weggeduwd worden.

  Succes met bondage

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s