Bondage

Think about Kink: Academy Logo

Bondage

Bondage is een van de sleutel-elementen onder de noemer BDSM. Het is een activiteit waar doorgaans het ontnemen van bewegingsvrijheden centraal staat. Manieren hoe je dit kan doen zijn verschillend en zullen dan ook volop besproken worden.

Het meest voor de hand liggende doel van bondage is iemand vast te binden of vast te zetten, zodat diegene minder fysieke vrijheden heeft. Toepassingen voor deze vrijheidsbeperking kunnen zijn:

  • Iemand fixeren tijdens een spel, zodat je als Top niet meer druk hoeft te maken dat je Bottom tegen kan werken of per ongeluk een verkeerde beweging kan maken.
  • Fysieke overmacht over iemand krijgen wanneer je als Top dit zelf niet kan berijken (bijvoorbeeld omdat je gewoonweg niet sterk genoeg bent om je Bottom in toom te kunnen houden).
  • De erotiserende factor van bondage; Dat je vastgebonden bent en kunt genieten en opgewonden kan worden van de beperkingen die je zijn opgelegd. Het vervullen van een fetish of het machteloos voelen spelen hierbij een hoofdrol.
  • Het kan een onderdeel vormen voor een fantasie die je wilt naspelen (verkrachtingsfantasie bijvoorbeeld).
  • Ongemak veroorzaken bij de Bottom.

Naast direct praktische toepassingen gebruikt men bondage soms ook als kunstvorm. Vooral binnen de touw-bondage kringen zijn er mensen te vinden die bondages ter versiering toepassen, en soms ook praktisch net esthetisch mengen.

Als je van plan bent om je bondage vaardigheden te ontwikkelen, is het een goed idee om te weten waar je mee kan beginnen. Ook is het aan te raden om eens stil te staan bij veiligheid aspecten waar je bij stil moet staan als je iemand gaat bonderen. Er zijn namelijk een aantal dingen waar je rekening mee moet nemen, zeker als je nog nooit wat met bondage hebt gedaan.

Naast deze informatie zullen er ook concrete How-To’s verschijnen in de Think about Kink Academy. Zo kan je de basis technieken op de website aantreffen, maar ook andere bondages die op deze basis technieken verder gaan. Ook zullen er artikelen volgen over ongemakkelijke bondages en de bondages die bekend staan onder de noemer Predicament Bondage.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s