Terugblik 2014

Ik ben een geek, en geeks houden van statistieken van dingen die hen nabij staan. Althans, voor een groot aantal gaat dit op. En gezien we weer net een nieuw jaar in zijn gegaan, is het gebruikelijk om terug te blikken op het afgelopen jaar. En wie ben ik om van conventies af te wijken?

Think about Kink heeft zeker een stijgende lijn aangehouden. 2014 was goed voor ~31.900 views, voor ~13.700 verschillende personen. In 2013 was dit ~21.300 views voor ~7.800 verschillende mensen en 2012 was dat ~12.000 views voor 482 verschillende mensen.
Dit betekent dat in 2012 zo’n gemiddeld 25 pageviews waren per persoon, ten opzichte van ongeveer 2.5 pageview per persoon voor 2013 en 2014. Dat is een groot verschil tussen 2012 en de andere 2 jaren, dus kan dit verklaard worden?

Ik denk van wel, en ik denk dat dit te maken heeft met het aantal directe volgers van Think about Kink. Dit aantal is gestaag gegroeid tot inmiddels 210 subscriptions op eind 2014. Een gedeelte hiervan zal niet tot een pageview zorgen, omdat de nieuwe content buiten de website zelf bekeken kan worden. Tevens zal men minder vaak op de website kijken of er nieuwe content is, wat opnieuw tot minder pageviews zorgt per persoon.

De Academy bondage pagina’s zijn nog steeds de pagina’s die de meeste page views naar zich toe trekken per pagina, al is dit wel enkel 13.6% van alle page views. Kortom, de blog op zichzelf trekt nog steeds het meeste aandacht van mensen, maar ik ben blijk dat de academy wel degelijk waardevolle content is gebleven voor mensen!

Website traffic komt primair vanaf Google, met bdsm.startpagina.nl als goede tweede en fetlife staat op de 3e plek. Maar een heleboel traffic komt ook van allerlei verschillende BDSM gerelateerde blogs die terug verwijzen naar onze website. En daar wil ik jullie allemaal van harte voor bedanken! Ook bedankjes voor de shares op social media zoals Twitter, Tumblr en Bloglovin.

Onze lezers zijn voor het grootste gedeelte afkomstig uit Nederland (83.9%) en België is goed voor zo’n 13.2 %, en het restant is van allerlei verschillende landen. Mogelijk mensen die afkomstig zijn van googlaars op BDSM termen, of misschien volgers op vakantie? Who knows.

Ik ben wel blij met hoe Think about Kink groeit en ik wil al onze contributeurs daar ook van harte voor bedanken. Want zonder jullie input en content, was Think about Kink vast niet zo gegroeid als het nu heeft gedaan. En hopelijk weten we jullie in 2015 ook van interessante materie te kunnen voorzien! 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s