Phee’s gesloten

Veel van jullie zullen het ongetwijfeld hebben meegekregen, maar de BDSM locatie Phee’s is per direct gesloten door de gemeente Zaandam.

Phee’s was/is een fijne plek om samen te kunnen komen met gelijkgestemde mensen en ook de plek waar ik mijn Femdom feestjes hield. Ik vind het echt heel erg dat het ineens gesloten is en de redenen waarom zijn ook enigszins discutabel. Daarom zijn ze vanuit Phee’s met een groot team heel druk bezig om het weer open te krijgen. Komende donderdag wordt er een demonstratie gehouden bij de gemeente zelf en er is een petitie opgesteld.

Onderstaand de tekst die het team van Phee’s zelf heeft opgesteld. Ik vind het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen hiervan af weten vandaar dat ik er hier aandacht aan besteed.

 

 

En nu gaan we er vol tegenaan! Phee’s is dicht omdat BDSM locaties overal in Nederland in de hoek gedrukt worden. Gemeenten maken misbruik van bestemmingsplannen en vergunningseisen om kinksters te weren. En dat stellen we aan de kaak! Ontmoetingsplekken voor alternatieve leefstijlen verdienen een eigen plek in de samenleving, om te beginnen met het heropenen van Phee’s op de huidige locatie in Zaanstad.

Komende week zijn de raadsfracties van Zaanstad terug van het zomerreces, en gaan we in gesprek. We hebben ook een afspraak met de Burgemeester. En op 21 augustus om 18.45 uur staan we op de stoep van het Stadhuis van Zaanstad met een bus vol mensen!

Phee’s houdt daar een korte demonstratie, en biedt daarna een petitie aan aan de gemeenteraad. Bij die petitie zitten circa honderd (100!) persoonlijke brieven van jullie. Plus handtekeningen die we links en rechts verzamelen op munches en dergelijke. Ook de ondernemers die naast ons pand hun bedrijf hebben, zijn solidair en doen mee!

De tekst van de petitie vind je hieronder. Voor deelname aan de demonstratie hebben we beperkt plaats in de bus, en ook de raadszaal is niet groot genoeg om honderden mensen toe te laten. Daarom hebben we uitnodigingen op naam verstuurd. Natuurlijk gaan de teamleden van Phee’s mee, en hebben we alle briefschrijvers uitgenodigd. Mensen die trouwe bezoekers zijn van Phee’s, en heel persoonlijke brieven hebben opgesteld, die iedereen raken. Als er nog plaatsen overblijven, gaan we extra uitnodigingen versturen.

Mocht je van plan zijn om zelf ook naar het stadhuisplein te komen, houd dan asjeblieft rekening met onze regels voor een ordelijke demonstratie. En verpruts het niet voor Phee’s. Wie niet herkenbaar wil zijn, kan tóch meedoen door een masker te dragen. Mensen kunnen tijdens de demonstratie vanilla of kinky gekleed gaan, maar niet bloot of provocerend, want we willen iets bereiken! Onze demonstratie mag speels zijn, maar we houden het graag ordelijk en daar zorgen we ook voor. Dus heb je een spandoek, overleg dan even of de tekst okee is. En praat niet zelf met de pers, maar verwijs naar de perswoordvoerders voor Phee’s: phedre en Donna.

Ons doel is, om Phee’s weer open te krijgen op de huidige locatie. De regionale pers komt, en we leggen ook contact met de landelijke pers. Na het aanbieden van de petitie gaat de actie door. Dat wordt voorbereid door een tijdelijk actieteam van juridische en politieke specialisten, in samenwerking met het vaste team van Phee’s. En dat is een grondige voorbereiding! Daarover later méér.

Als je vragen hebt over de acties, als kinkster of als journalist, stuur je mail naar phedresstek@gmail.com

 

Tekst petitie “Phee’s weer open!”

raadsadres aan de gemeenteraad van Zaanstad

En wéér wordt het mensen met een andere seksuele identiteit onmogelijk gemaakt om bij elkaar te komen. We zijn verbijsterd, geschokt, woest en verdrietig! Op 23 juli sloten gemeenteambtenaren van de ene dag op de andere onze huiskamer, Phee’s. Zonder bestuursbesluit, en zonder bezwaars- of beroepsmogelijkheid!

Stichting Phee’s, gelegen op industrieterrein Westerspoor, heeft een ontmoetings- en activiteitenruimte georganiseerd door vrijwilligers. Een unieke huiskamer voor BDSM-ers, transgenders en travestieten, vrouwen die het met vrouwen doen, mensen met een poly levensstijl en anderen met een alternatieve levensstijl. Bij Phee’s voelen volwassenen zich thuis en kunnen ze zichzelf zijn. Iets wat in hun privé omgeving vaak niet lukt. We trekken honderden bezoekers per jaar, maar ondanks dat heeft niemand last van ons.Mogen wij soms niet bij elkaar komen in
Zaandam?? Moet er een etiketje seksclub op? Om ons te kunnen sluiten?

Want waarom moesten we ineens dicht? Omdat seksinrichtingen niet in het bestemmingsplan passen!! We ZIJN geen seksinrichting maar een besloten club voor gelijkgestemden. De omliggende bedrijven zijn juist blij dat wij in het weekend een oogje in het zeil houden. Omwonenden zijn er niet. We voldoen volgens gemeente en politie aan alle eisen van veiligheid en gezondheid. Er zijn al tweeëneenhalf jaar NUL klachten over ons geweest en NUL orde problemen. En toch moesten we sluiten. Waarom Zaandam?

Een kleine honderd (100!) vrijwilligers en bezoekers van Stichting Phee’s hebben brieven geschreven aan u. Ja u!! Hele persoonlijke brieven. Lees ze, en voel eens wat het betekent om anders te zijn.

We staan nu met een bus vol mensen bij jullie op de stoep. De dappersten onder ons. Sommigen met open vizier, anderen met een masker op. Onze werkgevers, collega’s, buren, familieleden en vrienden kennen vaak onze gevoelens niet. Er is onbegrip, weerstand en agressie. Velen van ons dragen hun seksuele identiteit bij zich als een geheim. En dat is zwaar!

Phee’s bood een fijne en veilige plek in de gemeente Zaanstad, een plek waar we ons konden uiten. En nu is die plek ons ontnomen. Per direct moesten we dicht, onder dreiging dat het pand zou worden dichtgespijkerd. Alsof we een stelletje criminelen zijn. Dat doet pijn, heel veel pijn….

Raadsleden van Zaanstad, laat het niet gebeuren dat Zaandam een plek wordt waar mensen zich moeten verstoppen. Gooi Phee’s per direct weer open!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s