Orgasme

Wat een vreselijk mooi woord toch eigenlijk. Zoiets ongrijpbaars, onbegrijpbaars. Je moet het voelen om het te snappen, en we hebben er veel voor over. Deze tekst gaat niet over endorfinen en stofjes in de hersenen, ik weet daar niks vanaf. Maar ik weet wel dat heel veel mensen op heel veel verschillende manieren kunnen klaarkomen. Ik wil er een paar onderscheiden, die volgens mij allemaal bij zowel mannen als vrouwen voorkomen.

Het “Veel Werk” Orgasme
Het is een heerlijk overweldigend gevoel, maar er gaat voorspel aan vooraf, en fysieke stimulatie. Veel fysieke stimulatie. Diezelfde beweging op die fijne plek, meer, meer, meer, doorgaan, niet stoppen, want als je stopt dan zakt de opwinding weer af en moet je weer opnieuw beginnen, bijna, bijna, doorgaan, oh bijna, toe nou… Dit soort orgasme kan ook misgaan, door een verkeerde beweging of pijn. Of het komt gewoon niet omdat er teveel druk ligt op die bijna, bijna, toe nou! Heel frustrerend, en dus heel mooi om mee te spelen in BDSM.

Het “OMG Dit is zo heet!” Orgasme

Deze is een stuk spontaner en kan zowel mentaal als fysiek zijn. Het is een overweldigend, plotseling klaarkomen, van opwinding omdat de situatie gewoon zo ongelofelijk geil is. Ik denk dat de orgasmes van mannen die redelijk snel waarschuwen “Ik ga zo klaarkomen” in deze categorie vallen, maar ook het meisje dat klaarkomt van schaamte omdat je haar dwingt toe te geven wat ze eigenlijk wil. En orgasmes bij je heetste fantasie of porn die gewoon helemaal precies in je straatje valt. Ik denk ook dat de orgasmes op commando onder dit kopje vallen.

Het “Door merg en been” Orgasme
Sommige hele bijzondere orgasmes voel je in je hele lijf, met stuiptrekkingen, warme en koude rillingen, spieren die op hol slaan, en wollige gevoelens in je hoofd. Ze komen door speciale sexy skills en speeltjes, zoals prostaatmassage, G-spot stimulatie, tantra en energy play. Heel paradoxaal, maar je wordt heel moe van dit soort orgasmes, terwijl je ook meteen nog een keer kan, en nog een keer, en nog een keer, als je maar weet waar je mee bezig bent.

Weet je nog meer soorten? Voorbeelden die je in een van mijn categoriën wilt plaatsen? Anecdotes om te delen? Ga je gang in de comments.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s