Je bent jong en je wilt wat

Ik zag laatst een interessante vraag langs komen op fetlife: “Wat zou jij een 18 jarige maagd voor tips geven, die interesse heeft in BDSM?” Een hele leuke vraag waar ik een blog post aan wil wijden.

Eigenlijk gaat men er vaak vanuit dat men eerst seks ontdekt voor men in de wereld van de BDSM terecht komt (of dat is in ieder geval mijn observatie). Al gaat dat natuurlijk niet voor iedereen op. Ik ben bijvoorbeeld een van die viespeuken die eerst BDSM praktiseerde voordat ik met seks in contact kwam. Het was niet eens bewuste keuze, mijn leven is nu eenmaal zo gelopen. Ik was een laat bloeier als het om seks, relaties en intimiteit met anderen ging. Rond een jaar of 21 was ik met BDSM bezig en pas later volgde mijn ontdekkingen op het gebied van seks. Ik blijf het wel een grappig iets dat ik eerder verschillende bondages en manieren van sadomasochisme onder de knie had voor ik ook maar een vinger in een meisje heb gehad.

Maar of het nu een probleem is? Nee, zeker niet. Ik ben naar eigen zeggen goed op mijn pootjes terecht gekomen. Wel vind ik het jammer dat het pas op een late leeftijd van de grond is gekomen, waardoor ik me heel af en toe nog als een nieuweling voel als het om seks gaat. Maar ik weet ook dat het eigenlijk alleen tussen mijn oren zit en dat ik alleen mezelf omlaag aan het praten ben. Dus nee, ik ben niet van mening dat iemand eerst eens aan vanilla seks zou moeten voor je met BDSM begint. Naar mijn eigen ervaring zijn het los staande disciplines, waar overlap een mogelijkheid is en niet een must.

Maar heb ik ook tips voor een 18 jarige maagd? Zeker, die heb ik:

  • Het is okey om buiten de lijntjes te kleuren binnen het leven. Je hoeft jezelf niet te verplichten om aan de sociale norm te voldoen, zeker als jij je er niet prettig bij voelt of niet thuis in voelt. Maar houd wel in jouw achterhoofd dat niet iedereen op die manier denkt en dat je houden aan de sociale norm soms uit pragmatisme wel handig kan zijn van tijd tot tijd, gezien het conflicten kan schelen.
  • Voordat je aan iets begint, of het nu op vanilla gebied is of BDSM, doe je er goed aan om eerst eens wat informatie over in te winnen. Win deze informatie het liefste in bij echte mensen, dus bijvoorbeeld bij vrienden of vriendinnen als je daar met jouw vraag terecht kan, of op fora zoals SamariuM of het sekswoordenboek. Haal je informatie niet alleen maar uit porno, want deze is vaak niet representatief aan wat er in het normale leven plaats vindt. En bij alles wat je leert, kijken of jij je daarin kan vinden of niet. En wanneer het niet bij je past, kan je verder zoeken naar alternatieven of zelf kijken of je het kan omvormen in iets waar jij je wel prettig bij voelt. En laat je door meerdere bronnen informeren en vertrouw niet blind op een bron (of dit nu jouw partner of een website is). En net als met alles wat je op het internet leest: check je bron, want niet alles wat je leest op het internet hoeft waar te zijn of op jouw te slaan.
  • Leer “nee” te zeggen en deze ook van een ander te accepteren zonder boos te worden. Zeker binnen de BDSM zijn er vast genoeg dingen te bedenken waar jij je niet geheel prettig bij voelt (of datgene bij een specifieke persoon) en het is belangrijk om dan jouw eigen grenzen aan te kunnen geven. Zorg dat je voor jouw eigen grenzen op kan komen en je partner heeft deze te respecteren. Doet deze dat niet is mijn advies om heel goed af te vragen of je dan nog wel bij diegene wilt blijven, gezien het ten koste van jou gaat. Overweeg om een stopwoord af te spreken, zeker wanneer je met BDSM bezig gaat zijn (maar het kan net zo nuttig zijn voor niet BDSM gerelateerde zaken), en kies vooral één die niet beheerd geïnterpreteerd kan worden in sommige contexten.
  • Laat jezelf nooit in een sociaal isolement raken. Je sociale contacten vormen een klankbord voor jouw leven en een vangnet in het geval dat jij en jouw partner het niet meer met elkaar kunnen vinden. Het sociaal isoleren is altijd een slecht iets en als jouw partner je motiveert om minder met jouw vrienden en familie om te gaan heeft diegene zeer waarschijnlijk kwade bedoelingen.
  • Durf gewoon te praten over seks, intimiteit en eventueel ook BDSM met jouw partner. Goede communicatie kan al veel problemen voorkomen en daarnaast leren jullie elkaar beter kennen. Het zal vast eng zijn om het erover te hebben, maar als de ‘taboe’ er voor jullie van af is hebben jullie er ongelooflijk veel bij gewonnen. Je kan uiteindelijk beter seksueel op elkaar afstemmen als je beter met je partner kan communiceren van wat je prettig en niet prettig vind, zeker wanneer jullie aan het experimenteren slaan. Het voorkomt ook blauwtjes en frustrerende situaties, dus helpt ook bepaalde ‘mood killers’ te voorkomen.
  • Zorg dat je er plezier uit haalt in wat je doet, want daar doe je het uiteindelijk voor (hoop ik!). Als je de dag erna niet met een glimlach eraan terug kan denken, dat heb je waarschijnlijk nu wat geleerd over jezelf en dat dit specifieke iets niet goed voor jouw werkt of gewoon niet in jouw interesse gebied zit (op dit moment, met de tijd kan er nog wel eens wat veranderen). En probeer je er niet dom bij te voelen of slecht over jezelf te denken. Dat ‘mag’ je van mij pas doen als je die fout blijft herhalen 😉

– Lumen1987

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s