Nieuwe mijlpaal: 250 blog-posts op Think about Kink

Met deze blog-post staat de berichten-teller voor de Think about Kink blog op 250 berichten. Terugblikkend op de eerdere mijlpaal-post van 100 berichten, hadden we toentertijd op Blogger zo’n 15.500 page-views gehad, waarvan het merendeel (~14.000) uit Nederland afkomstig waren en België (~650) goed was voor een tweede plek. Inmiddels zijn we weer een jaartje verder met de blog. Dus wat is de huidige stand van zaken als we de statistieken mogen geloven die WordPress bijhoudt?

De totale gemeten pageviews, sinds Think about Kink op april naar WordPress verhuisd is, staat inmiddels rond de 12.400. Nederlanders vertegenwoordigen nog steeds de ruime meerderheid (10.924) en Belgie staat opnieuw op de tweede plek qua bezoekers (940). Opvallend dus dat we in totaal minder page-views hebben voor 150 nieuwe berichten en de komst van de Think about Kink Academie. Daar staat wel tegenover dat de tussen-periode van eind september 2011 tot april 2012 we nog gehost stonden bij Blogger. Als ik dan de statistieken van Blogger erbij haal, staat daar het totaal nu op 27.389. Halen we daar het 15.500 getal van de 100-post mijlpaal eraf, dan is er nog zo’n ~11.900 aan pageviews op Blogger. Als we dit dan tegen elkaar zetten in een tabel, dan krijgen we het volgende totaal overzicht:

100 posts 250 posts ‘lifetime’ totaal:
Blogger 15.500 11.900 27.400
WordPress 0 10.924 10.924
Totaal: 15.500 22.824 38.324

Uit de statistieken word dan ook wel duidelijk dat de Blogger-website nog steeds regelmatig bezocht wordt door mensen, zelfs maanden later na de verhuizing. Als je in Google zou gaan zoeken naar “Think about Kink”, dan komt Blogger op de eerste plek en WordPress (waarschijnlijk, misschien op de derde plek door de “Think Kink” blog) op de tweede plaats. Als de trend blijft doorzetten zal langzamerhand de Blogger-website minder bezoekers gaan trekken en zal waarschijnlijk het aantal voor de WordPress website toenemen. Ik verwacht enkel verre van een 1:1 inwissel ratio, gezien er vast ‘dubbele’ bezoekers tussen zitten die zowel naar Blogger als WordPress gingen). Je kan ook zien op Blogger dat 86.82% van de pageviews sinds Think about Kink op WordPress te vinden is, nieuwe bezoekers zijn en maar weinig terug kerende bezoekers. WordPress houd dit zelf niet bij, dus ik kan de cijfers daar niet tegen over zetten.

Goed nieuws in mijn ogen is dat we gestaag gemiddeld steeds meer page-views/dag krijgen in verloop van de tijd sinds we op WordPress zijn. Hoewel dat voor de Blogger eigenlijk zo rond de 17/dag blijft over die periode, is dat voor de WordPress site gestart bij 15/dag en zitten we tegenwoordig rond de 50/dag. Dat vind ik een bijzonder mooie trend en ik hoop dat deze dan ook voort zal blijven zetten of zelfs nog sneller omhoog zal gaan lopen.

Het doorlink verkeer is wel veranderd in vergelijking met de vorige mijlpaal. We moeten het van onze referenties primair van search-engines hebben en secundair in gelijke mate van de oude Blogger-website en onze ‘update-feeds’ die we draaien op verschillende BDSM fora zoals SamariuM, Wandering Spirits en Fetlife. Daarvoor zagen we nog referenties van andere Nederlandse blogs (die toentertijd een rage leken te worden), maar dat klik-verkeer zien we nu eigenlijk niet meer terug komen (waarschijnlijk omdat die BDSM-blog rage inmiddels lang en breed voorbij is). Iets wat niet meteen meetbaar is, maar volgens mij ook wel een nieuwe bron van verkeer voor de website is, is de mond-op-mond referenties van mensen die het over onze website hebben op munches en feestjes. Ook dit beschouw is als een bijzonder positieve ontwikkeling!

En welke zoek opdrachten brengen dan de mensen naar onze website toe? Bondage gerelaterde onderwerpen scoren goed voor onze website, en ik zal niet ontkennen dat de “50 tinten grijs” boeken serie ook een klein aandeel van de search-hits naar Think about Kink hebben doen brengen. Verder scoren we zoek resultate op algemene vragen die op BDSM te maken hebben, zoals definities of hoe iets te doen. Opvallend dat er maar weinig zoekresultaten over ervaringen met BDSM hun weg naar onze website weten te vinden, terwijl dat primair gezien toch wel hetgeen is waar wij over schrijven in onze blog-posts!
Ook een leuk weetje is dat onze schrijvers zelf ook goed zijn voor search hits. Alchemilla blijkt zelfs het meeste verkeer (10 hits) puur het haar naam aan te tekken naar Think about Kink, gevolgd door “Meesteres Crownless” op de tweede plek met twee hits en ikzelf ben goed voor 1 hit, net als Yara dat is.

Als laatste wil ik nog kwijt dat de Think about Kink Academie redelijk goed draait naar mijn mening. Sinds ik dit initiatief de lucht in heb geschoten, is het goed voor ongeveer (een grove, subjectieve schatting) 30% van onze bezoekers. Wat voor mij betekent dat het toch wel een succes is én dat ik er zeker meer tijd in wil gaan steken om het verder te helpen meer informatie te omvatten.

Dus dit was even een status-update over de Think about Kink website zelf. Op naar de volgende mijlpijl voor de website!

-Lumen1987

3 thoughts on “Nieuwe mijlpaal: 250 blog-posts op Think about Kink

  1. isakins schreef:

    Gefeliciteerd! 🙂

  2. Alynia schreef:

    Gefeliciteerd met julie mijlpaal 😀

  3. lumen1987 schreef:

    Dank jullie wel 🙂 Hopelijk kunnen we nog een flinke tijd nuttig zijn 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s