Weg met pijnlijke seks!!!

Writers block, I haz it.

Het is niet zozeer dat ik niet weet wat ik wil schrijven, het is meer dat ik het niet fatsoenlijk uit mijn toetsenbord krijg. Komt bij dat ik niet eens zo heel erg bezig ben met bdsm op het moment omdat ik me er te kut voor voel, dus dan houdt het een beetje op op een seksblog, niet?

En aangezien ik me soort van kut voel, laat ik dan ook maar over mijn kut gaan praten. Dat helpt misschien. Of in ieder geval, waarom ik me ooit kut voelde over mijn kut. Sommigen hebben me er wel eens over gehoord, maar er was een tijd waarin ik niet blij was met mijn vagina. Want het deed pijn. Na seks. En dat is (wait for it) bijzonder kut.

Ik krijg ook de kriebels als ik dan dingen lees als ‘ik wil je neuken tot je er schraal van wordt’. Neeeeeeeeeee! Dat is niet ok! Dat is naar! Dat is… ok, misschien is het je ding. En serieus, ik heb geprobeerd om de pijn na de seks (penetratieseks hebben we het dan over, mocht je nog twijfelen) maar te zien als ‘nou, ben ik er in ieder geval bewust van dat ik net awesome seks heb gehad.’. Ware het niet dat de seks automatisch minder awesome werd. En de seks al niet bijzonder spannend was. Het was voor het hele ‘oh, dat beetje vastbinden wat we doen hoort bij bdsm, en mensen die daarin partners vastbinden doen ook dit en dat en zus en zo… klinkt gaaf, laten we dat ook proberen!’-gebeuren. En je zult mij niet horen klagen over vanille-seks, maar dit was het gewoon niet.

Pijn, veroorzaakt omdat er een penis langs je vaginawand schuurt, is kut. Het doet zeer. Het brandt als de ziekte als er daarna ook nog eens een lading sperma langs komt. Man, ik heb jankend onder de douche gestaan, geprobeerd alle sperma weg te spoelen.

Quizvraagje: wanneer je pijn verwacht, dan..

a)      Ren je gillend weg
b)      Roep je ‘oeh, geil, waar moet ik gaan liggen?’
c)       Doe je je ogen dicht
d)      Span je al je spieren aan om de pijn op te vangen

Degene die d hebben geantwoord: gefeliciteerd, je hebt nu de eigenschap om pijn bij het vrijen in stand te houden en erger te maken. Mocht het milde ongemak ooit zijn ontstaan door een wondje of een quickie met te weinig glijmiddel, nu zal de pijn blijven ontstaan omdat je èn je delicate weefsels nog strakker om die piemel dwingt èn omdat je door de spanning waarschijnlijk minder vaginaal vocht aanmaakt.

Dusch. Uiteindelijk durfde ik mijn vriendje niet eens meer aan te raken, want dan zou hij vast wel seks willen en dan moet ik hem weer afwijzen want ik wil niet want het doet zeer maar ik heb hem al zo vaak afgewezen ik ben een rotvriendin welke vrouw kan nou niet gewoon neuken je bent mislukt.

Problemen tussen de lakens tasten al snel je zelfbeeld als lid van een bepaald geslacht aan. Tenslotte is het bezitten van een penis/vagina een van de hoofdkenmerken waarom je een man of een vrouw bent, en als dat niet meer naar behoren werkt, voel je je minder man of vrouw. Komt vaak voor. En daar komt ook weer schaamte bij. Ten slotte is seks iets wat zowat bij iedereen vanzelf gaat, toch?

NEE DUS! Ik kan zo ontzettend boos worden in erotische lectuur als het gaat om ‘ik word al nat’. Lieve mensen, ik kan zo geil worden dat ik bijna uit mijn vel knap, en nog zal er hooguit een beetje vocht tussen mijn binnenste schaamlippen glinsteren. Mijn vagina heeft meer overeenkomsten met de sahara dan met de niagara watervallen. Ik weet dat er mensen zijn wiens vagina meer overeenkomsten heeft met de niagara watervallen en dat die ook niet altijd gelukkig zijn, maar het is bij mij gewoon droog. Het meest deprimerende moment als sub was dat ik ergens moest blijven staan tot zo’n metale bakje op de grond tussen mijn benen vol zou zijn met geil. Sure. Ik geloof dat ik uiteindelijk ben gaan huilen, want ik voelde me mislukt. Wat een ontzettende kutopdracht. Bah!

Ik vind het dus echt zo stom dat iedereen er dus schijnbaar maar op los neukt zonder glijmiddel of wat dan ook. Fuck dat! Het is ergens tussen gruwelijke jaloezie en woede in. Jaloezie want ‘wil ik ook, goddamnit!’ want er is niet heel veel romantisch aan de tube glijmiddel erbij pakken. En woede want ‘hoeveel vrouwen zouden er nog meer rondlopen die maar doen alsof het allemaal soepeltjes gaat maar ondertussen pijn hebben?’.

Maar goed. Het bleek nog een heel drama om dat probleem op te lossen. Eerst heb ik massa’s onderzoeken gehad naar vaginale infecties. Vervolgens kwam ik als 19 jarige bij een bejaarde gynacoloog terecht die na het inwendig onderzoek zei ‘oh, ik zie het al. Je hebt een gekarteld schaambeen. Als je vrijt dan snijdt dat bot  dus. Je kunt het vergelijken met een bot broodmes die in een rauwe biefstuk snijdt. Ik schrijf je glijmiddel voor, doe het maar op z’n hondjes en kom over een maand als het dan nog niet over is terug.’.

Wacht, wat?!? Ten eerste: plaatjesdenker. Wil je geen zin meer in seks? Sluit dan je ogen en zie dan hoe een bot broodmes in een biefstuk zaagt. Gat-ver-dam-me. Ten tweede: op z’n hondjes? No fucking way (ik was toen nog een schattig preutsig meisje dat zich niet comfortabel voelde bij zo’n in mijn ogen vrouwonterende neukhouding. Nu vind ik het fantastisch btw). Ten derde: ik woon nog thuis. Hoe vaak neuk ik dan in een maand? Niet genoeg om dan al te weten of het heeft geholpen. En de vierde ‘wat de fuck!’ kwam bij de apotheek. Daar kreeg ik hoestsiroopfles met glijmiddel. Ten eerste was die fles groot genoeg om een gezin een seizoen lang te voorzien van hoestsiroop, als dat erin had gezeten. Ten tweede zat er iets in wat nog het meeste leek en aanvoelde als olijfolie, maar het aller, aller, allerstomste was dit: kinderveilige sluiting. Ik schrijf het nog eens, en laat het even tot je doordringen: kinderveilige. Sluiting.

Ik weet niet hoe de apotheker het zich had voorgesteld. Dat je, op het moment supreme, trillend van geilheid en spanning en weet ik wat, een kinderveilige sluiting open kunt krijgen. Die na een keer al helemaal glibberig was van die dunne olie-meuk.

Mocht je je het niet kunnen voorstellen: pak dan een fles terpetine. Die sluiting. En, die flesopening. En dezelfde vloeibaarheid. Je hele beddengoed naar de Filisteinen (leuk als je nog thuis woont) en de glibberigheid zit overal, behalve daar waar je het hebben wilt. Het valt me nog mee dat er geen trechtertje bij geleverd zat! Serieus! Wie heeft hier over nagedacht? Of beter gezegd, wie heeft hier niet over nagedacht? Iedereen die een beetje nadenkt weet toch dat dat geen goed idee is?

Hoe dan ook, het mentale beeld van dat broodmes en rauwe biefstuk en de engheid van de man in kwestie zorgde ervoor dat ik maar geen seks meer wilde. Ik heb het geprobeerd, besloot dat penetratie het niet zou worden, en besloot me maar te specialiseren in de hand- en blowjobs. Werkte super, maar zoals de meesten wel weten, het is niet hetzelfde. Dus vriendlief bleef er behoefte aan hebben, en ik durfde uiteindelijk ook geen hand- of blowjob meer te geven want ohmijngothdanwilhijmeeraaargh.

Ik besloot voor een second opinion te gaan. Het is twee jaar later, en ik woon op mezelf. Deze gynacoloog stuurde me naar een seksuoloog. Deze seksuoloog hoorde me aan, schudde haar hoofd en zei iets in de trant ‘daar zit veel meer dan alleen dat ene seksgedeelte. Ga eerst maar eens een jaar in gewone therapie, kom dan maar weer terug’.

Ongeacht of ze gelijk had, dit was niet wat ik wilde! Ik was hartstikke overstuur. Maar zocht uiteindelijk maar een psycholoog, met de hulpvraag ‘nou, eigenlijk wil ik gewoon pijnvrije seks, maar de seksuoloog zei dat ik eerst maar gewone therapie moest volgen want ik ben te verknipt.’. Deze dame was heel begripvol, begon met ontspanningsoefeningen en daarna begon ze over de band met mijn moeder. En ongeacht of ze gelijk had of niet, ik had zowat stoom uit mijn oren. Ik kom voor een seksueel probleem verdomme, dan wil ik niet praten over de band met mijn moeder! Flikker een heel groot eind op!

Ik besloot weer naar de gynacoloog te gaan. Deze ook maar het hele verhaal verteld over de eerste engerd, en na haar onderzoek concludeerde ze: nou, het leek me al zeer onwaarschijnlijk (vandaar ook die ene wenkbrauw die omhoog ging toen ik het broodmes-en-biefstuk-syndroom omschreef) maar dat heb je niet. Sterker nog, ik vraag me af waar die man het vandaan heeft gehaald. Die aandoening is zo ontzettend zeldzaam. Ik zie ontzettend veel patiënten, en jij zou de eerste zijn die dat zou hebben. Dus nee, dat heb je niet.

Een pak van mijn hart, dat snap je. De gynacoloog stelde fysiotherapie voor, en glijmiddel (dat ik gewoon bij de kruitvat kon halen, want zo’n pot, daar kon zij ook niet bij). Ik was sceptisch, want heej, wat zou fysio nou doen. Ik bedoel, eerst werd er enorm op me ingepraat dat het een psychisch probleem was. En nu bleek het fysiek te zijn?

Maar, halleluja voor die gynacoloog. Ze verwees me door naar een expert op dat gebied, en ik kon er snel terecht. Die expert leerde me over het bestaan van de bekkenbodemspier en hoe die werkte. Ze vertelde me hoe sommige mensen hoofdpijn krijgen wanneer ze stress krijgen, en dat ik dan schijnbaar mijn bekkenbodem aanspan. Ze leerde me ontspanningsoefeningen. Ze leerde me hoe ik die spier kon aanspannen en daarna ontspannen. Ze leerde me dat je vaak echt goed kan ontspannen als je de spier eerst even goed aanspant. Als huiswerk moest ik elke keer als ik eraan dacht mijn bekkenbodemspier aan- en ontspannen. Ze tekende elke keer een bloemetje op mijn hand ter herinnering. Ze verbood me seks te hebben, en eerst weer zelf te gaan penetreren. Eerst met een vinger. En zodra ik er zelf 3 pijnloos kon inbrengen, mocht Bryan een vinger proberen. En pas als hij er 3 kon inbrengen, mochten we voorzichtig weer proberen seks te hebben.

En een half jaar later, was pijn tijdens penetratie verleden tijd. Whooohooo!!! Het kan! Ik had nooit gedacht dat het kon. Eigenlijk had het altijd wel al zeer gedaan. En daar was ik, 22, en voor het eerst sinds mijn ontmaagding op mijn 15e, had ik geen ruw en schraal gevoel. Hoera!

Uiteindelijk had ik die psycholoog gedumpt. Achteraf gezien had zij al veel eerder moeten inzien dat haar therapievorm niet bij mij paste en me door moeten sturen. Want heej, ze hadden wel gelijk. Er zat een serieuze kink in de kabel. Nog steeds trouwens. De reden dat ik me kut voel op dit moment. En dat ik geen zin heb in het bdsm-gebeuren, en dat de laatste keer dat ik speelde raar was. Waar ik overigens al een halve blogpost over heb geschreven, en heb weggestopt onder de noemer ‘stom’.

In ieder geval, wanneer het voor mij tijd is voor ‘le sexy times’ komt er een tube KY Jelly bij. Mijn vagina is niet meer geïrriteerd. En als ik stress heb dan merk ik dat aan een pijnlijk gevoel bij penetratie en moet ik me even focussen op de bekkenbodemspier en die ontspannen. En dan gaat het weer. Soms kan ik weer tegen Bryan zeggen ‘even geen seks, want het voelt niet goed van binnen’.

Toch, ik word nog steeds boos bij verhalen over seks en dat het allemaal soepeltjes en gladjes verloopt. Ik ben boos, omdat bij informatie over ‘hoe heb ik anale seks’ staat uitgelegd hoe dat geen pijn hoort te doen en ontspanning en glijmiddel en langzaam. Terwijl je maar gewoon er vanuit moet gaan dat je lichaam prima in staat is om zelf te ontspannen en hoppa, een piemel te ontvangen terwijl je de afwas staat te doen. En, ook al weet ik rationeel dat het best iemands ding kan zijn om seksueel beschikbaar te zijn voor de dominant, ongeacht of er zelf zin is, maakt het me laaiend. Ik krijg dan ontzettend veel zin om die persoon door elkaar te rammelen en op een centimeter van het gezicht af te schreeuwen “WEET JE WEL WAT JE JEZELF AAN DOET DAN?! JE BENT GESTOORD! DOE. HET. NIET!” waarbij het speeksel van mijn inmiddels vuurrode mond afspat en de aders op mijn slapen zijn opgezwollen en mijn ogen er zowat uit ploppen.

Maar dat doe ik niet. In plaats daarvan deze post. Dat u het even weet. En aan alle vrouwen die ook te droog zijn: fysio helpt. Glijmiddel helpt. Voorspel helpt. En indien je totaal niet geil wordt van vanille: bdsm helpt. Want ook al bezit ik nog steeds niet het toppunt van een ‘geil druipend kutje’, het wordt wel iets natter als ik bezig ben met bdsm. Doe in vredesnaam waar je geil van wordt. Ook al kan ik me niets voorstellen bij het ‘man komt thuis, gooit me over de keukentafel en ramt m erin’. Ik hoorde ooit van iemand die het liefst zo hard geneukt en gefist werd dat het ging bloeden. Ik zeg ‘niet in mijn lijf’. Maar als dat je nat maakt, zal de pijn in ieder geval niet onvrijwillig door een schrale vaginawand tot stand komen en zal je hopelijk niet deze pijn genereren door de volgende keer door de spanning geen vocht meer aan te maken en je spieren zo strak mogelijk aan te spannen. Hoop ik dan maar. Ofzo.

Ik ben benieuwd hoe erg deze woede wordt aangewakkerd wanneer ik begin aan ’50 tinten grijs’. Ik hoop jullie binnenkort te kunnen verblijden met mijn visie op ‘het mainstream bdsmboek op dit moment’. Als het goed is, ligt het boek morgen in de brievenbus. Wat ik tot nu toe heb gelezen op het internet zal ik het of hilarisch slecht vinden, of me er verschrikkelijk over opwinden. Ik hoop een beetje van beide. We zullen zien :-).

5 thoughts on “Weg met pijnlijke seks!!!

 1. Alchemilla schreef:

  Een vriendin van mij heeft min of meer hetzelfde meegemaakt (pijn, daarnaast niet erg gerelateerde psychische problemen, gang langs assorti kwakzalvers). Fysiotherapie en beter communiceren waren ook voor haar de oplossing, maar het is zo jammer dat het een totale loterij is welke hulpverlener je treft. Als je geluk hebt, word je meteen serieus genomen en sluiten ze lichamelijke oorzaken helemaal uit voordat je op therapie gaat of ‘gewoon moet ontspannen’ *braak*. Maar je kunt dus ook dit soort grappen krijgen 😦

  Ter meerdere TMI-ness: pijn van veel/harde seks is naar mijn ervaring doffer/draaglijker dan pijn van te droog of te strak zijn. En glijmiddel is de bom, ik heb ook wel eens momenten dat het niet zo wil. Ik ben zo blij dat ik dan mijn (uiterst verantwoorde, glycerine- zoetstof- paraben- en andere-nare-dingenvrije) glijmiddel kan grijpen zonder dat ik me daar schuldig bij voel. Want dat leert idd niemand je, dat het ok is als je wat hulp nodig hebt. Er is een cultus van ‘natuurlijkheid’ en als je daaraan niet kunt voldoen, dan is er weinig wat je vertelt dat dat ook kan/normaal-ish is.

 2. lumen1987 schreef:

  Bravo meis, dit is nou een ontiegelijk nuttige post lijkt me zo! 😀

  Het is inderdaad erg jammer van de randomness factor of je iemand krijgt die je serieus neemt of niet. Kan niet goed zijn voor je eigendunk als je probleem niet serieus genomen wordt of dingen geadviseerd krijgt die gewoon weg niet werken.

  Dat van het ‘het moet allemaal natuurlijk en vloeiend’ verlopen is inderdaad ook iets wat me opgevallen is. Kijk, ik snap dat in de geile verhalen er een overvloed is aan de Nigiria Waterval-kutten, want dat is natuurlijk een stuk interessanter lezen in een geil verhaal dan “Het ging voor geen meter en ik moest even op pauze om mijn bekkenbodem spieren te relaxen”.

  Wel eens wat ingelezen over vaginisme, en damn wat is dat een klote iets om te hebben. Die hele vicieuze cirkel van het aanspannen tot verkrampen van je bodembekken spieren uit angst voor pijn, wat juist de pijn veroozaakt… fucking naar.

  Ik ben in ieder geval blij dat jij het hebt weten te verslaan! 🙂

 3. Liefebeest schreef:

  En er zijn meer vrouwen die gewoon glijniddel nodig hebben hoor, Ik kan ook echt niet zonder, anders is het sowieso kansloos om uberhaupt iets naar binnen te krijgen bij mij. Dus ook bij mij staat ie standaard op mn nachtkastje 🙂

 4. Lavender* schreef:

  Klinkt erg herkenbaar! En ik antwoordde D op je quizvraagje, tenminste op het vlak van m’n kut. Hoewel ik dan nog maagd ben, herken ik wel al precies hetgene je last van heb (gehad). Heb het vaker geprobeerd in mijn eerste vanille-relatie maar het ging niet. Nu 3 bdsm-relaties verder ben ik er achter wat voor mij kan helpen mocht het zover komen dat ik aan penetratie toe ben in een relatie.

  Ik kan niet alle ontspanningsoefeningen, maar duidelijk aanspannen en loslaten is een fijne oefening. Wat voor mij ook helpt in een relatie is als ik in eerste instantie op seks-vlak de grenzen kan bepalen, beginnend met geen en dan steeds een stapje verder en meer toelaten, en oefenen met vingerwerk en vibo’s en daar comfortabel mee zijn en een berg vertrouwen hebben opgebouwd samen.

  De woede is ook best wel herkenbaar, hoewel het bij mij ook een soort onzekerheid blijft waar ik nu deels mee om kan gaan, maar wat soms nog best een aantal frustraties geeft.

 5. centraaloplaadpunt schreef:

  mag het ook precies andersom? denken dat je alleen maar glijmiddel nodig hebt om iets te kunnen, en door het op een andere manier benaderen van seks (kink!) geen behoefte meer hebben aan dat spul? heel stom, maar dat ervaar ik dus nu. het was een ramp, het is nu fantastisch. en soms ook mét glijmiddel 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s