Taboe op BDSM (en andere kinky bezigheden)

In mijn omgeving weet eigenlijk iedereen van mij dat ik aan BDSM doe. Mijn vrienden weten het en mijn familie ook. Wel zo makkelijk, kan je gewoon vertellen dat je bijvoorbeeld naar een leuk feestje bent geweest. In details treden hoeft niet, maar angstvallig alles verbergen ook niet.
Wat is dan het probleem vraag je je dan af?? Alle belangrijke mensen in mn leven weten ervan, dan maakt de rest toch niet meer uit?

Dat dacht ik dus ook, tot een tijdje geleden ik een radiobericht hoorde over iemand die was ontslagen omdat ze in haaar studententijd in een pornofilm had gespeeld. Toen ben ik daar een over gaan nadenken. Bij haar was het geval dat ze werkte als lerares, dus ook dat zal meegespeeld hebben bij de beslissing van haar baas.
Nu is het zo dat ik op dit moment niet werk, ik ben dus ook met mijn gezicht op foto’s te vinden op kinky websites. Ook gebruik ik op sommige sites mijn eigen (voor)naam. Daar heb ik een aantal maanden bewust voor gekozen, ik vond het nl vervelend dat mensen die ik vaker irl tegenkwam eigenlijk mijn echt naam niet wisten en dus heb ik dat veranderd.
Op dit moment ben ik wel bezig met een opleiding, een waarbij ik als ik weer ga werken ook met kinderen (tieners) te maken ga krijgen.

De hamvraag is nu, moet ik nu weer terug in de kast? Liever niet, maar ik wil ook niet mijn nieuw gekozen carriere op het spel zetten. Dit is iets waar ik best wel mee in mijn maag kan zitten. Ik wil nl helemaal niet al mn foto’s en writings weer op slot gooien, ik wil niet terug naar op het internet bekend zijn onder een nick. Ik ben juist zo blij dat ik er gewoon over kan doen.

In dit soort situaties wordt je weer eens duidelijk hoe bekrompen onze gemeenschap is over dit soort zaken. Bah, wou dat het ook anders kon, maar dat zit er voorlopig nog niet in volgens mij.

2 thoughts on “Taboe op BDSM (en andere kinky bezigheden)

  1. lumen1987 schreef:

    Dat is voor mij eigenlijk altijd de primaire reden geweest om niet herkenbaar in het online BDSM wereldje rond te lopen. Uit de gedachte van wat ooit op het internet is geweest, zal op het internet blijven… Je weet niet wanneer zoiets tegen je gebruikt kan en/of zal worden. Liever daar wat paranoïde in zijn, dan achteraf mezelf vervloeken waarom ik toch xyz zo nodig online moet laten zien.

    • Liefebeest schreef:

      Ik sanp ook zeker de beweegredenen van mensen om dat te doen. Op het moment dat het tegen je gebruikt gaat worden is ook echt niet fijn (lijkt me, want nog niet meegemaakt). Neemt niet weg dat ik het enorm vervelend vind dat het nodig is, in mijn beleving is dat ik aan BDSM doe privé en heeft dus niets te maken met mijn werk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s