‘Zoeken’ binnen de BDSM wereld

Het is alweer december, de kutmaand voor menige single in de wereld; Vanilla, straciatella of chcola, homo hetero of ergens tussen dat spectrum… Het maakt doorgaans niets uit. Ik heb bijvoorbeeld weer de nodige nieuwe advertenties op fetlife en bdsmzaken gezien vanaf de maand oktober met waarschijnlijk deels toch stiekem het doeleinde om niet de feestdagen solo te moeten doorbrengen en zich niet schuldig willen gaan voelen om zich aan te dringen bij vrienden. Been there, done that, it sucks… Ik ben het helemaal met jullie eens. Nu ben ik blij dat het dit jaar toch wel anders lijkt te lopen en daar ben ik ook erg gelukkig mee. Maar dat is niet de reden waarom ik dit schrijf. Nee, dit stukje gaat vooral over wat mij opvalt aan de mensen die een leuke partner hopen te vinden, met naderende feestdagen of niet.

Er zijn veel meningen over het vinden van een potentiële partner die bij je past. Met sommigen ben ik het eens, en met andere dus totaal niet. En zo zullen er ook vast weer mensen zijn die het niet eens met mij zullen zijn. Er zijn mensen die zich druk maken over het gebruik van het woord “zoeken” omdat het wanhoop uitstraalt (en komen met eufemismen zoals “tegen het lijf lopen” of “gevonden willen worden”), anderen gebruiken het juist zo overduidelijk om aan te geven dat het hen niet kan schelen hoe het over komt. Men kan soms heel moeilijk doen over het woord, maar het punt blijft wel dat het gewoon een passende omvattende term is van alles wat erbij komt kijken. Je kan passief zoeken door bijvoorbeeld actief te profileren op fora of fetlife, terloops laten vallen dat je single bent tegenover een leuke jongeman of jongedame of hoop dat vrienden je matchen met een leuk iemand. En je hebt actief zoeken, waar je advertenties rondstuurt, op advertenties reageert, actief erop los flirt (analoog hetzij digitaal), uit je comfortzone komt om nieuwe mensen te leren kennen en te gaan daten. Het is allemaal zoeken, punt. Gewoon een random definite geplukt:

 Het proces dat gestructureerd door de mogelijke oplossingen van een probleem loopt en zo efficiënt mogelijk een acceptabele oplossing kiest.

Het probleem: single zijn. De mogelijke oplossingen: potentiële partners. De acceptabele oplossing: de Ene, een leuke scharrel, jouw dominant of subje, etc. Het gestructureerde proces? Okey, niet alles zal voor iedereen ook werkelijk gestructureerd zijn, maar wat ik hierboven had beschreven zijn mogelijk invullingen daarvoor. Nu kan het mij niet zoveel schelen hoe men het wil noemen, maar ga het alsjeblieft niet anders laten voorkomen dat het werkelijk voor je in elkaar zit. Als je iemand bent die nu eenmaal proactief in elkaar zit, dat is al het goed bedoelde advies van het kaliber “Zoekt niet, en gij zult vinden” totaal niet voor je werken. Om uit eigen ervaring te spreken, het heeft voor mij nog nooit gewerkt. Ga er dan ook niet actief druk om maken hoe je het beestje noemt, noem het gewoon zoals het past en wees er klaar mee. Ik heb mensen leren kennen en advertenties gelezen waarbij de persoon in kwestie zich in bochten heeft gewrongen om niet keihard te zeggen: “Ja, ik zoek gewoon een leuke knul”. Ik ben persoonlijk van mening dat je die energie beter ergens anders in kan steken.
Een vriendin van mij vertelde eens aan mij dat ze dit jaar echt geen zin had om kerst alleen te vieren en vond dat het eens over moest zijn en het tijd werd om een leuke vent te zoeken voor zichzelf. Kijk, gewoon recht door zee, stoer en vol besluitvaardigheid. Wou dat meer mensen gewoon dat deden in plaats van bijna het politieke gekonkel om een potentiële partner te vinden.

“Waar dan wel Lumen1987?” zal je je afvragen. Ik zag je vraag beantwoorden met een tegenvraag. Binnen de BDSM scene, hoeveel mensen heb je horen vertellen dat ze iemand zoeken die bij specifieke hobbies BEHALVE BDSM passen? Neem de tijd…

Als jouw aantal op een hand te tellen was, snap je mogelijk wat ik bedoel. Ik hoor en lees over mensen die op zoek zijn naar een leuke partner, en komen dan vaak (nogmaal, dit speelt zich af binnen de BDSM scene) met een lijst wensen en/of eisen die nog eerder te maken hebben met fetisclijsten op fetlife dan op de potentiële partner zelf. Het komt mij keer op keer over dat ieder persoon die binnen hun gewenste fetishlijstje past een potentiële partner is! Nu kan ik natuurlijk niet eruit halen of dat inhoudt dat wanneer iemand in dat BDSM kader valt, er gekeken wordt naar hoe de persoon in elkaar zit… Maar kom op mensen, als je een advertentie begint, zeker met oog op een vanilla relatie, waarom zet jullie dan ook niet gewoon niet wat voor persoon jullie zoeken? Ik weet dat in de periode dat ik actief advertenties ben gaan lezen om te kijken of er toevallig een leuke uit sprong, ik er maar 2 (!!!) heb gevonden waarbij op z’n minst 1 regel geschreven was over wat voor soort jongen diegene zocht. De rest van de advertenties waar binnen ik wel viel heb ik getrashed om te simpele reden dát er gewoon niets stond over wat voor soort persoon iemand zoekt. Af en toe lees ik nog wel iets over hygiëne, mogelijk wat over de lengte van de persoon en vaak bij de subbies die het hebben over dat de andere een natuurlijke dominante houding moet uitstralen.

Wat is er gebeurd met een lief persoon zijn, verzorgend, slim, passie voor koken, nieuwsgierig zijn, leergierig zijn of wat nog meer van de duizenden karakter eigenschappen in de wereld? Worden die maar buiten de advertentie gehouden om zo mensen niet onbedoeld te weren omdat ze daar niet binnen vallen? Want als dat zo is, ik lever liever in op BDSM wensen dan op de wensen van een partner, of ik er enkel een speel relatie mee heb of ook een vanilla relatie mee ga opbouwen. Als ik de persoon in kwestie echt niet uit kan staan, dan kan de perfect match from heaven met betrekking tot BDSM van mij gewoon de hort op hoor! Misschien zijn mijn verlangens binnen een (spel)relatie anders dan het gros van het BDSM-minnend volk, maar voor mij komt de persoon in kwestie toch echt op #1 in mijn prioriteiten lijstje, dan BDSM komt daarna pas. Het is voor mij alsof er op de eerste date eerste gesproken gaat worden over favoriete seksposities en vast te stellen  hoe hoog het libido van de ander is, voordat men gaat kijken of de persoon zelf wel bij je past. Ben ik nu zo’n simpele ziel, of is dat gewoon ongelooflijk krom??

Ik kan nog wel even doorgaan wat ik van de gemiddelde advertentie vind die ik heb gevonden, maar dan krijgen we teveel last van het “Too long to read” verschijnsel. In plaats daarvan nog een klein dingetje bij het vinden van een potentiële partner, zeker binnen de BDSM scene. Mogelijk besef je je dat het vijvertje waar alle BDSM-minnend Nederland uit vist best klein is. Mogelijk heb je ook gemerkt dat als je al een lange tijd binnen de scene bezig bent, dat er eigenlijk niemand is die bij je schijnt te passen én single is. Vergeet niet eens om gewoon een stap in het onbekende te nemen en bijvoorbeeld naar een BDSM feest te gaan waar je eigenlijk nooit komt. Zie het maar als een nieuw vijvertje aanboren voor jezelf, een nieuwe plek met nieuw potentiële. En wees vooral niet bang om mensen aan te spreken. Als ze bijten, dit je mogelijk als subje al in de goede richting, want normaal gesproken doe ze dat niet zomaar.

Cheers,
Lumen1987

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s