Homohuwelijk, het is onnatuurlijk?

Op facebook is er een soort app, waarbij er globaal vragen gesteld kunnen worden en de antwoorden bijgehouden of aangevuld kunnen worden. Een beetje net een internationale pol waarbij de antwoorden aangevuld kunnen worden met andere opties. Nu kwam deze toevallig langs op mijn wall:

New York has become the latest state to legalize same-sex marriage. Where do you stand? 
Gays deserve the right to marry
Civil unions, okay, but not marriage
  This is simply wrong and against nature

  En ik zag dus de onderste mogelijkheid: “Het is simpelweg gewoon verkeerd en onnatuurlijk.” Okey, dat je het simpelweg verkeerd vind kan ik me nog wat bij bedenken. Er zullen altijd wel homohaters zijn die enkel heteroseksueel huwelijk goedkeuren, “want zo hoort het”. Maar dat het homohuwelijk tegen de natuur is? Pardon? Wil je mij vertellen dat het concept huwelijk wel natuurlijk is? Serieus, wanneer is de laatste keer dat jij gehoord hebt over schapen die gaan trouwen? Wel eens op Animal Planet een leeuw op z’n knieën zien gaan om iemand ter huwelijk te vragen?

  Voor de ruim 26.000 mensen die het homohuwelijk onnatuurlijk vonden heb ik een newsflash dat jullie wereld totaal in elkaar laat storten. You ready? Okey, here goes the spoiler of the century:

  Man created the concept of marriage.

  Sorry als ik je fundament van je leven nu compleet heb laten instorten, maar het is echt waar. De mens, niet Moedertje Natuur, heeft het huwelijk uitgevonden. Heel vroeger heeft men het idee gehad dat het normaal behoort te zijn dat 1 mannetjesmens en 1 vrouwtjesmens samen een “gezin” maken en dat hier eigenlijk een exclusiviteit bij hoort. En om als symbolisch gebaar, hetzij voor de toen geldende God(en) hetzij voor de huidige staatsvorm, aan te geven dat je vanaf nu altijd bij elkaar zal blijven. 

  Dat is het dan ook wel eigenlijk. Veel meer dan een belofte om trouw aan elkaar te blijven is het niet. Dat vroeger het recept de twee ingrediënten had, zijnde 1 “mannetjesmens” + 1 “vrouwtjesmens”, hoeft niet in te houden dat eeuwen later datzelfde recept eens opgepimped kan worden met een ander receptuur! Als je gaat roepen dat “Maar zo was het besloten te doen, daar verander je niets meer aan!”, dan ben je ongelooflijk kortzichtig in mijn boekje. Dan zou via diezelfde logica mensen die linkshandig zijn nooit hun mes met aan hun linkerzijde van hun bord mogen leggen, want vroeger was in the etiquette bepaald dat die aan de rechterzijde hoort van het bord. Dan zou een dag nooit meer 48 uur mogen hebben of de jaargetijden nooit op andere data kunnen ingaan of stoppen, zelfs al past het beter als over 20 jaar wij als mens de aarde voldoende verkloot/opgewarmd hebben om de winter bijna uit te bannen in Nederland.


  Serieus, het huwelijk is net zo onnatuurlijk als de wiskunde of de cola uit de Coca Cola/Pepsi fabriek. Als mensen van hetzelfde geslacht met elkaar willen trouwen, laat ze dan lekker hun kunstmatige, door de mens uitgevonden, met toegevoegde geur en kleurstoffen huwelijk hebben! En als we eenmaal zo ver zijn dat we AI gestuurde cyborgs rond hebben lopen, laat dan ook huwelijk toe met en tussen deze cyborgs. En als er blijkt dat er ook aliens zijn die niet eens hetzelfde geslachtensteltsel heeft zoals wij dat kennen, ook gewoon toelaten. Het enige wat er naar mijn mening echt toe doet, is wederzijdse instemming. Lekker boeiend hoe je bent gemaakt. Kan je toestemming geven zonder dat er iemand aan twijfelt, dan kan je trouwen.


  -Lumen1987

  One thought on “Homohuwelijk, het is onnatuurlijk?

  1. […] ontmoedigd of verboden door religies (al eens eerder over negatieve uitingen over het homo huwelijk geschreven). Voor sommigen bepaald de religie of je uberhaupt zou mogen trouwen. Er zijn religies die […]

  Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

  Google+ photo

  Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

  Verbinden met %s