"Meester"

Afgelopen 2 weken heeft er langzaam een subtiele toch enigzins noemenswaardige verandering in de relatie tussen mij en JT ontstaan. Het was iets dat op een gegeven moment gewoon ontstaan is, helemaal uit zichzelf. Eentje waar ik ook wel blij om kan zijn. Wat die verandering is? JT is mij als dominant met Meester gaan aanspreken in plaats van met mijn echte naam. En dat helemaal uit haarzelf.

Nu ben ik iemand die eigenlijk een beetje de kriebels krijg van mensen die gaan verplichten aan hun subbie om hen met Meester of Meesteres aan te spreken. En het heeft zelfs een negatieve weerslag op me als dat meteen van de start gedaan word. Voor mij klinkt Meester(es) redelijk geforceerd, iets dat ik heel erg associëer met de zogenaamde “Echte BDSMers” (lees ook eens het stukje over ‘Lifestylers’ terug, waar ik ook al eens heb laten weten hoe ik daarover denk). En laat ik de woordjes “slaaf” of “slavin” nog maar achterwege, kan nog eens een leuk stukje worden voor een volgende keer. En ja, ik schrijf het met een hoofdletter, en de enige reden daarvoor is dat zonder hoofdletter ligt de associatie van het woord bij een leraar op de lagere school, wat natuurlijk niet de juiste associatie is. Kortom, niet echt een term waar ik snel blij, getriggered of geil van word.

En toch word ik er blij van dat JT mij met Meester aanspreekt. Hoe erg het ge-“Meester” me op Fetlife tegenstaat, ik vind het toch zo mooi als JT mij zo noemt. En de waarom, ligt er juist in dat ze er zelf voor gekozen heeft om dat te doen. Blijkbaar voelt ze dat ik haar meester ben (alsin: overheersend, vandaar dus geen hoofdletter. Denk zwaardmeester.) en daar zit ook wel een punt van waarheid in. Héél vroeger was JT nogal een eigenwijs, uitdagend en provocerend rel-subje. Mensen die JT persoonlijk kennen kunnen dit wel beamen met mij. Maar dat is nu al enige tijd gewoon verdwenen. Ze vind het nog wel leuk om af en toe wat eigenwijs en plagerig te zijn, maar het echt werkelijk uitdagen en provoceren is verdwenen.

JT is nu veel meer een braafsub geworden. Ze kan goed boos over zichzelf worden of teleurgesteld zijn in zichzelf als ze naar haar idee zich niet goed gedraagt zoals ik dat wens van haar. Ze is ongelooflijk knuffelig geworden en zou het liefst de hele dag tegen mij aangekropen kunnen liggen als ze in een submood zit (wat vroeger na 5 minuten inhield dat ze zich ging vervelen en dan maar vervelend ging doen).

Het is trouwens niet de eerste keer dat het me overkwam. Nu mag het wel duidelijk zijn dat ik niet mijn subje opdraag om mij met Meester ofzo aan te spreken. Ik geef ze enkel 1 regel dat hier betrekking op heeft, omdat ik dat nu eenmaal mooi en netjes vind: dat mijn subje mij met 2 woorden aanspreekt. Wat ze daarvoor kiest is ze helemaal vrij in om te kiezen. Dat mag mijn eigen naar zijn, Meester, Meneer, Hoogheid, what ever ze fijn en passend vind. (Al zou ik “ongelooflijke tering tiefus klootzak” wel afstraffen, for obvious reasons) Een ex-subje van mij sprak mij aan met meneer, omdat ze dat passend vond en veel passender dan mij gewoon met mijn naam aan te spreken. Toen ik een keer haar heftig voor wangedrag afstrafte (ze was mijn grenzen aan het opzoeken), kwam er uiteindelijk een keertje “Dank je met Meester” over haar lippen. En sindsdien bleef ze mij toen ook met Meester aanspreken.

En nu doet JT het ook en blijft dit ook consequent doen. Wenst me ook met titel een fijne nachtrust toe en wel. En dat allemaal uit zichzelf. En dát vind ik er juist zo mooi aan. En dat is waarom ik er ook blij van word. Haar acceptatie van onze machtswisseling en haar gekozen uiting ervan.

-Lumen1987

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s