Bondage en ‘overbodige kleding’: maak er eens wat leuks van!

In het stukje Lumen’s take on ropebondage schreef ik over een analogie tussen bonderen en striptease. Vandaag ga ik eens wat leuke dingetjes verstellen wat je kan doen wanneer je sublief van ‘overbodige kledij’ wilt ontdoen en daar bondage bij wilt betrekken. Laten we beginnen bij een stukje theorie!

De kleding op het bovenlijf heeft over het algemeen 4 openingen: 1 voor het lichaam, 1 voor het hoofd, en 2 voor de armen. Daardoor heeft menig kleding stuk stof over de schouders heel lopen, die het kleding stuk op de plek houden. Dit ‘stuk stof’ kunnen de schouders en mouwen zijn van een trui of tshirt, het kunnen spaghetti bandjes zijn van een truitje of BH-bandjes, of enkel de ‘mouwjes’ van sommige zomerjurkjes die over de schouder heen hellen. Maar menig outerwear kent maar 1 manier van hoe je het uit kan doen zonder het te slopen, en dat is over het hoofd heen halen en langs de armen en polsen.
Er zijn uitzonderingen hierop, die je eigenlijk enkel bij vrouwen tegenkomt in de vorm van ‘strapless’ jurken, truien etc. Deze kleding stukken hebben doorgaans maar 2 openingen: boven en onder. Ze worden vaak op de plek gehouden doordat er aan de bovenkant er voldoende vernauwing is om te voorkomen dat het kledingstuk zomaar op de grond kan vallen. Dit kan elastisch zijn, met knoopjes, haakjes (strapless BH), touwtjes (korset, bustier) of een rits. In sommige situaties kan het kleding stuk opengeklapt worden en afgedaan, zoals bij een korset. In een aantal situaties kan het omlaag uitgedaan worden zoals sommige jurken of een toevallige top die met elestiek op de plek gehouden wordt (en toch voldoende ruimte biedt om langs de taile getrokken te kunnen worden). Maar ook hier gaat in het algemeen de kleding stuk over het hoofd, en moeten de armen bij elkaar gehouden worden om ze erlangs te halen.

Voor het onderlichaam heb je de broeken-groep, en de rokken-groep. Broeken hebben 3 openingen, en kunnen enkel omlaag uitgedaan worden. De rokken-groep heeft 2 openingen (dus rokjes met een binnen broek telt als een broek :p ), en kunnen altijd omlaag uitgedaan worden. Maar een aantal staan het ook toen om open te klappen (zoals de sarong of bepaalde fetisch rokjes die met touwtjes bij elkaar gehouden worden of erg handig van een rits voorzien zijn op de volledige lengte). Ik heb zelf nog geen enkele soort rok gezien die je over het hoofd heen zou kunnen uittrekken.

Okey, nu we dit weten: wat hebben we nu aan deze voorkennis?

 • Menig boven kleedstuk gaat over het hoofd én langs de armen én polsen. Als dit om mouwen en/of shouderbandjes gaat, houdt dat in dat er een ‘loop’ is om elke pols heen. Dus als de polsen aan elkaar gebonden zijn, kan je het kleding stuk niet volledig meer verwijderen!
 • Broeken hebben precies ditzelfde probleem als de enkels aan elkaar gebonden zouden zijn.
 • De non-strapless BH’s hebben ook dit probleem gezien de bandjes op het bindwerk vast komen te zitten. De strapless BH’s hebben dit niet!
 • Rokjes, strapless jurkjes (en equivalenten) kan je eigenlijk ook altijd verwijderen wanneer de polsen en/of enkels gebonden zijn. De strapless jurk is wel wat lastiger te verwijderen als sublief de armen op haar rug gebonden heeft, maar het is gewoon een kwestie van eerst over het hoofd, en dan langs de armen weer naar beneden.
 • Een rok kan altijd na 1 snede in de stof langs de dij van het lichaam verwijderen, ongeacht je bondage werk. Voor een broek heb je er 2 nodig (1 snede aan elke zijde van het lichaam) om iemand ten alle tijden van een broek te kunnen ontdoen. Voor een Tshirt of trui heb je er 3 nodig (1 langs de voorkant/achterkant, en 2 van het ‘hoofdgat’ naar het mouw uiteinde), en voor een BH met bandjes 2 om de bandjes door te snijden (1 extra als je te lui bent om de haakjes los te halen, 1 minder als mazzel hebt in de halter-BH).
  Duim regel: aantal snedes = aantal gaten – 1; Probeer met elke snede van een heel gat naar een ander heel gat te snijden, als je in de minst aantal sneder de kleding los wilt hebben.

Als je de mogelijkheid hebt om sublief met een mes/schaar/stel scheurende handen om diens kledij mag losgaan, hoe je je niet zo druk te maken hoe je sublief vast zet. Doe je ding, en daarna gewoon slim te weg gaan met je mes of vergelijkbaar gereedschap om je geforceerde striptease te houden. En gezien dit artikel draait om er iets leuks van te maken, wat dacht je van:

 •  Stukken van de kleding gebruiken als gag of blinddoek.
 • In dunne sliertjes de kleding stukje bij beter steeds kleiner te maken. Erg leuk om sublief uit te maken voor übersletje vanwege haar veels te korte rok *kuch riem kuch*, waar jij natuurlijk helemaal niets mee te maken hebt gehad.
 • Bovenstaande dunne sliertjes gebruiken om sublief mee te strelen op plekken die je zojuist hebt bloot gelegd.
 • Bovenstaande dunne sliertjes gebruiken voor extra bondeer materiaal.
 • Elke de stukjes beschikbaar te maken die je ‘nodig’ hebt en de rest van de kleding gewoon te laten zitten. Schijnt nogal een vernederend effect te hebben, met een gevoel van verkrachting en gebruikt worden erin vermengd.
 • Figuurtjes in de kleding uitsnijden, zoals bijvoorbeeld hartjes of zonnetjes of sterretjes om de tepels heen.
 • Vergeet niet de knifeplay tijdens het snijden (al is dat waarschijnlijk een enigzins overbodige opmerking denk ik…)

In de situatie dat je niet de mogelijkheid hebt om de kleding aan stukken te raggen/scheuren/knippen/snijden/upgraden, is de volgende mogelijk ook een leuke oplossing:

 1. Zet de polsen van sublief vast aan elkaar. Je zou hier eventueel ook een verkrachtingsfantasie op los kunnen laten en sublief ergens tegenaan te dwingen terwijl je de armen op de rug forceerd en vast maakt.
  NOTE: Deze bondage moet mogelijk 1x losgemaakt worden, dus als je hier tape voor zou willen gebruiken is dat misschien niet zo ideaal voor dit geschetste situatie, tenzij je maar al te graag opnieuw aan het tapen wilt slaan.
 2. Doe nu hetzelfde met de enkels. Daag sublief eventueel uit om proberen los te komen, wat als het goed is natuurlijk niet meer lukt. Neem even de tijd om sublief een beetje te misbruiken naar eigen wens. We hebben geen haast. En sublief hoeft toch nergens meer heen, toch?
 3. Op een gegeven moment zal je toch gaan merken dat die kleding wel een beetje erg in de weg begint te zitten. Dus het wordt tijd om die overbodige kleding te verwijderen! ‘Vergeet’ vooral niet jezelf te vermaken na elk kleding stuk dat je van subliefs lichaam hebt verwijderd, want je bent ‘natuurlijk’ met heel erg vermoeiend werk bezig.
  1. Een rok is het meest makkelijkste om te verwijderen. Dat is gewoon een kwestie van het sluit mechanisme los te maken, en trekken. Zelfs als stribbelt sublief tegen, uiteindelijk zal het toch uitgaan want ze beste manier om het tegen te werken is om je benen te spreiden… en tsja, dat zat er natuurlijk niet meer in.
   Of je laat sublief gewoon worstelen om deze zelf uit te trekken, wat ook héél erg leuk is om te doen. Zorg wel wat je iets hebt om sublief gemotiveerd te houden (aka, zweep, cane etc), want het is een vermoeiende taak en eentje die niet makkelijk lukt.
   NOTE: Als je een crotch-rope hebt aangelegd, dan kan dit natuurlijk niet meer zo makkelijk, tenzij je mazzel hebt en de rok is eentje die je kan ‘open klappen’.
  2. Een (onder)broek kan je losmaken tot aan de bondage, waar het dan vanwege de pijpen en het kruis vast komt te lopen. Mogelijk is dit al ruim voldoende voor wat je nodig hebt.
   1. Als dit niet het geval is, blind dan de knieën aan elkaar. Maak de bondage bij de enkels los, en trek snel de kleding helemaal los voordat ze haar voeten erin zou kunnen haken en het ‘aan’ kan blijven houden. Daarna de enkels weer aan elkaar vast zetten. De bondage bij de knieën kan je eventueel aanhouden.
   2. Als sublief het inderdaad voor elkaar krijgt om diens voeten in de broek te haken, houdt je aandacht dan bij 1 ‘pijp’ los te maken. Jouw 2 handen tegen 1 enkele voet win je met gemak.
  3. Een shirt of trui kan je over het hoofd heen rollen en zo het bovenlichaam te ontbloten.
   1. Je kan het kleding stuk als een blindoek gebruiken door het over het hoofd te laten zitten, en zelfs eventueel met wat touw op de plek te houden (touw over een geopende mond of over de ogen heen laten lopen).
   2. Je kan het bij vrouwen ook over de borsten heen trekken en daar laten rusten. Een beetje buste houd de kleding wel ophoog.
   3. Je kan het kledingstuk ook helemaal over het hoofd heen verwijderen en dan langs de armen op de bondage laten vast lopen. Als het echt helemaal uit moet, bondeer dan de ellebogen aan elkaar, en maak de polsen daarna los. Verwijder de kleding, en maak daarna de polsen weer vast.
  4. Een BH met bandjes kan je bij de haakjes los maken, over het hoofd trekken en bij de pols bondage laten vast lopen. En deze op dezelfde manier te verwijderen als een shirt of trui, dus het is waarschijnlijk een slim idee om dat dan in 1x te doen.
 4. Aan het einde zal je waarschijnlijk een vrijwel naakte sub hebben met gebonden polsen, ellebogen, knieën en enkels. Eventueel kan je hier nog een leuke hog-tie van maken door de polsen aan de knie-bondage vast te maken, en de enkels aan de ellebogen (of de touw-gag). Let er wel op dat als de benen meer buigen, de knieën meer volume gaan hebben. Dus als je de enkels héél strak gaan trekken, knel je mogelijk de knieën. Ditzelfde probleem als je ook hebben als je sublief op haar knieën zou laten zitten. (Natuurlijk kan je ook de enkels aan de polsen vast maken, maar te zorgt er wel voor dat er mogelijk veel spanning op de polsen terecht komt als je het strak aanlegt, iets wat niet iedereen lang kan hebben, zeker niet als je bijvoorbeeld maar 2 windingen om de polsen hebt gedaan).

Nog een ‘advanced tip’ als je polsboeien (politie boeien zijn hier ideaal voor!) gebruikt en sublief draagt een hemd of iets met dunne schouderbandjes. Je kan dit soort kledingstukken verwijderen zonder dat je de boei hoeft los te maken! Doe het kleding stuk tot aan de boeien uit. Je kan nu enkel het bandje onder de boei door halen, over de hand heen halen een weer door de boei heen halen. Voila, de arm loopt nu niet meer door het ‘pijpje’ heen. Doe dit ook met de andere arm, en sublief is weer een kleding stuk armer!
Je kan het ook proberen met een shirt van niet al te dik stof, maar dat gaat wel veel gepriegel worden. En dan is meestal gewoon de boei losmaken aan 1 kant en na het verwijderen weer vastmaken toch wel eleganters.

Ik hoop dat jullie hier wat leuks mee kunnen doen. Ik heb hier in ieder geval altijd wel veel lol aan beleefd!
-Lumen1987

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s