Sensual Play, want zo kan het ook

Als je aan menig persoon zou vragen waar ze aan denken als ze aan BDSM moeten denken, zijn veel voorkomende antwoorden als volgt (in willekeurige volgorde):

 • Zwepen
 • Bondage
 • Pijnspel
 • Subspace
 • Overgave
 • Macht
 • Seksuele slavernij

Er is nog een legio aan andere antwoorden, en ze zijn allemaal correct naar mijn idee. Het is maar net waar je de meeste affiniteit mee hebt. Maar iets wat naar mijn idee wel een beetje opvalt, is dat je maar weinig hoort over ‘Sensual Play’ aspecten. En vandaar dat ik vandaag eventjes dit aspect uit het ‘limelight’ wil halen. Daarnaast is het een aspect van BDSM is waar ikzelf erg van kan genieten. En ik vind het gewoon leuk om mensen aan het denken te zetten over dingen.

Wat bedoel ik nu precies met Sensuel Play? Voor mij is het ’t zinnenprikkelende spel, waar je bezig bent elkaars (of enkel die van de sub, net wat je blieft) zintuigen te prikkelen en te stimuleren. Dat kan je nog steeds doen met canes, touw en zwepen, maar voor mij gevoel is de intensiteit en de gedachte erachter toch wel iets anders dan tijden pijnspel bijvoorbeeld. Neem nu bijvoorbeeld een strokenzweep. Ik denk dat menig persoon het idee krijgt om ermee uit te halen. Maar je kan er heus meer mee dan alleen meppen. Je kan die stroken ook gebruiken om het lichaam van je subje mee te strelen. Je kan er de spanning mee opbouwen dat je subje geslagen wordt. Je kan er verlangen mee opwekken om geslagen te worden. Je kan er je subje mee doen inkrimpen in voorbereiding van of uit angst voor de impact, zonder werkelijk te raken. Nu, sta eens bij jezelf stil en bedenk eens hoeveel van deze voorgenoemde dingen je zelf al eens gedaan hebt, aan gedacht hebt of ondergaan hebt? Kijk eens voor jezelf in hoeverre je eigelijk gericht bent op de bedoelde gebruik van een gereedschap en in hoeverre je open staat voor alternatieve opties voor een gereedschap. Neem gerust even de tijd.

Ben je er weer? Misschien vraag je je af of het een probleem is dat je er niet aan die alternatieve mogelijkheden hebt gedacht van je speeltje, en het antwoord is “nee”. Het zou goed kunnen dat je totaal geen interesse hebt in Sensual Play, en het kan goed zijn dat je er nog nooit echt stil bij hebt gestaan. Mocht je bij de laatste groep horen, dan ben jij mijn doelgroep mogelijk. Want zoals ik al zei, het idee van dit artikel is om Sensual Play wat meer aan de aandacht te brengen; Te laten zien dat er nog meer mogelijk is.

So, did I catch your attention? Dan hier een oefening voor jezelf: kies een willekeurig speeltje of materiaal en bedenk eens wat je er nog mee mee zou kunnen doen waar het van origine niet voor bedoeld of ontworpen was. Denk eens aan de textuur van het voorwerp. Kan je daar wat mee doen? Wat dacht je van de geur ervan? De plek waar je het kan toepassen, of juist wel welke intensiteit je het doet?

Nu, nou ga ik een aantal leuke scenario’s schetsen, die ik óf zelf heb gedaan of eens iemand over heb horen vertellen. Here goes:

 • Leg eens een bondage aan met lintjes, in plaats van touw, leer of staal. Kijk of je iets kan vinden dat zowel sterk is en zacht. Laat tijdens het bonderen het lint over de huid glijden en probeer alle knopen van die strikjes ervan te maken. Denk eerder aan het lint te gebruiken als een herinnering voor de sub om in een bepaalde manier te houden, gezien het waarschijnlijk niet echt mogelijk is om een hogtie ofzo ermee uit te voeren.
 • Bedenk eens voor jezelf welke speeltje je vrijwel altijd in een spel gebruikt, en laat die eens voor een spel achterwege. Dit hoeft dan nog niet persé te leiden tot Sensual Play, maar het zet je wel weer een beetje aan het denken, wat weer je creativiteit prikkeld. En creativiteit is weer een voedingsbodem om sensueel te gaan spelen.
 • Draag je tijdens het spelen een bepaald soort perfum? Doe het dan deze keer eens niet, maar sprenkel dit bijvoorbeeld eens op een blindoek (of gewoon op de borst van je subje zelf). Als je al wat flinke tijd samen speelt, zal je sub waarschijnlijk dan ook ‘jouw geur’ kennen. Door die geur op je subje als het ware achter te laten, in plaats van op jezelf, blijft er een soort associatie hangen dat je dicht in de buurt bent, wat misschien in werkelijkheid niet eens zo hoeft te zijn.
 • Een alternatief is om juist eens een totaal ander geurtje op te doen.
 • Misschien heel cheesy, maar toch wel erg leuk, is spelen met eten. Denk aan chocolade mousse of saus, slagroom, kersen (“Would you like to pop my cherry? I bet you do…”, en de pit kan ook nog interessante neveneffecten opleveren), banaan (ook al een bijzonder suggestief stuk fruit is!), citroen en limoen (leuk om subjes in te laten bijten, zeker als ze daarvoor de hele tijd totaal iets anders gevoerd hebben gekregen; vooral een blinddoek gebruiken of dat sublief diens ogen dicht moet houden) of spaghetti (Lady & Vagebond anyone? Pasta bondages om het avond eten wat kinky te maken?).
 • Kijk eens wat voor geluidjes je allemaal uit je subje kan krijgen. Maak eventueel eens een lijstje in het geheim voor jezelf van welke geluidjes je gaat proberen te veroorzaken bij je subje, en streep deze dan tijdens het spel ook af. Vertel vooral niet wat je aan het afstrepen bent. Bedenk iets leuks voor de geluidjes die je niet voor elkaar hebt gekregen. Inspriratie nodig? Wat dacht je van: hoog gepiep, zacht gegrom, hard gegrom, scheldwoorden, gesnik, gesmeek, gillen, gelach (misschien zelfs nog specifieker, zoals grinniken of een schaterlach), schreeuwen, tandenknarsen, “Noouhoou!” of een bedankje.
 • Sublief vastzetten (eventueel blinddoek, want dat wil bij sommige helpen met het inleven) en een geheel spel in diens oor fluisteren onder het mom wat je met diegene gaat doen. Eventueel bepaalde stimulans toepassen om bepaalde stukken extra kracht bij te zetten. En aan het einde ervan besluiten of je het werkelijk waar gaat doen, of er misschien maar kleine stukjes uit haalt… of juist sublief gewoon daar laat liggen in de spanning van het afwachten van wat er (misschien) komen gaat.

Ik zou zeggen: trek eens een keertje de stoute schoenen aan en kijk wat voor origineels jij uit de hoge hoed weet te halen. Heel misschien ontdekt je wel een nieuwe iets bij jezelf, of juist bij je subje.
Have fun!
– Lumen1987

  3 thoughts on “Sensual Play, want zo kan het ook

  1. QuothTheRaven schreef:

   Ik vind het een heel leuk artikel! Maar, ik heb wel 1 opmerking. Het is “Did I catch your attention?” of “Have I caught your attention?” 🙂
   Verder vond ik hem heel goed! ^-^ Sensual Play FTW!

  2. Lumen1987 schreef:

   Hehe, thanks. Foutje is ook weggewerkt, ook daarvoor bedankt 🙂

  3. duzitoga schreef:

   Gosh, I’ve been looking about this specific topic for about an hour, glad i found it in your website!

   cheap nolvadex

  Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

  Google+ photo

  Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

  Verbinden met %s