Predicament bondage

Vorige keer dat ik hier schreef, schreef ik over hoe ikzelf over touw bondage denk. Er is nog een ander aspect van bondage dat mij heel erg aanspreekt, en dat is predicament bondage. Voor hen die niet zo goed weten wat predicament bondage is, even wat meer uitleg hierover.

Predicament bondage is waar men de sub vastlegt in een bepaalde situatie die maar een gelimiteerde aantal keuzes vrij laat aan de sub zelf. Elke van deze keuze heeft zijn eigen soort ongemak. Het ongemak kan iets zijn wat de sub in kwestie naar vindt, als pijnlijk ervaart, lichamelijke stress geeft (denk aan spiermoeheid bijvoorbeeld, of juist heel stil proberen te staan) of gewoon ongemakkelijk is. Predicament bondage wordt soms als een soort omvattende term gebruikt, gezien er niet eens altijd het geval is dat de sub ook werkelijk vast gebonden is bijvoorbeeld.

Wat ik er zo mooi aan vind is de creativiteit die hierin kwijt kan en de dynamiek die zo’n scene met zich meebrengt. Er is ongelooflijk veel vrijheid in de predicament scenarios en dat leent zich ook heel erg naar het experimenteren. Ik volg nu al meer dan een half jaar de predicament bondage groep op fetlife en ik zie steeds weer leuke en interessante ideetjes langs komen. Plannetjes waar ik nog niet aan gedacht had. En soms ben ik diegene die juist weer met ideetjes komt waar andere mensen nog niet aan gedacht hadden. Naar mijn gevoel worden er op het gebied van predicament bondage nog steeds nieuwe mogelijkheden verzonnen en blijft het waarschijnlijk een groot onverkend gebied gezien de grenzen verschuiven naarmate er nieuwe voorwerpen op de wereld worden gezet.
Het andere mooie aspect hiervan is de wisselwerking die met deze scenarios naar voren komt. Ik kan heel erg genieten van het psychologische spelletje dat achter dit soort spelen zit. De vertwijfeling van wanneer de sub een andere positie aan wilt nemen. Het besef dat, wat de sub ook doet, ze met iets naars zal komen te zitten. De pogingen om een soort optimum te willen vinden, om te kijken of het mogelijk is om in een ‘grey area’ tussen de opties te zitten in de hoop dat het mogelijk meer dragelijker is om constant met hetzelfde soort ongemak te zitten. Je merkt vaak de mentale strijd van een sub die een predicament bondage ondergaat waarbij spiermoeheid gebruikt wordt; De strijd om vol te houden, of wanneer de sub merkt dat diens spieren aan het begeven zijn en dit niet wil.

Iets wat mij wel is opgevallen, dat veel mensen niet echt een idee kunnen vormen van wat een predicament scene zou kunnen zijn. Of dat ze opmerken dat ze daar niet creatief genoeg voor zijn. Bij deze wil ik daarom afsluiten met een aantal interessante en leuke suggesties, voorzien van mijn eigen commentaar.
Mocht er interesse zijn naar nog meer ideetjes, drop us a line.

De crotchrope.
Een crotchrope is een vorm van bondage die voornamelijk alleen bij vrouwen uitgevoerd wordt. Het bestaat in essentie eigenlijk uit een stuk touw dat tussen de benen van de vrouw loopt. Het ongemakkelijke aspect van een crotchrope is wanneer deze strak getrokken wordt. Afhankelijk van hoe strak deze is gebonden, kan het een lichte erotische pijn tijd tot een bijzonder pijnlijke ervaring.

Een crotchrope vind ik persoonlijk heel erg fijn om te gebruiken, gezien de intensiteit ervan heel goed doseerbaar is. Daarnaast vind ik het ook een leuk idee in mijn achterhoofd dat de pijn gecentreerd is rond de genetaliën van de sub, wat voor mensen wel eens een erotiserende factor heeft.

Hoe kun je deze nu gebruiken om een predicament bondage aan te leggen? Het standaard scenario is een touw om de middel te binden en dan van achter naar voren tussen de benen te laten lopen en deze op een hoger gelegen ankerpunt vast te maken. Dit ankerpunt moet hoger liggen dan de buik van de sub. Voor een extra evil geste, is het leuk om dit ankerpunt op ooghoogte van de sub te hebben om mogelijk een klein beetje extra frustratie te genereren. Bind de handen buiten bereik van dit ankerpunt, en trek vervolgens de scrotchrop strak totdat sublief op haar tenen moet gaan staan om de pijn te doen verlichten. Dit geeft de wisselwerking tussen op de tenen staan (spiermoeheid), op de plek blijven staan (immers, onder het ankerpunt zitten is de kortste afstand mogelijk) en de pijn van de crotchrope.
Hierbij zal de sub doorgaans van positie wisselen van op de tenen staan of gewoon normaal met platte voeten staan en extra pijn. Als Dom kan je de situatie nog ‘leuker’ maken door stimulance te geven, zoals sublief uit het lood te duwen, te kietelen, een zwepen sessie of haar lievelings vibrator die enkel binnen bereik zal zijn als ze een klein beetje door haar kniën gaat staan (of op platte voeten, afhankelijk van de mate van hoe het touw kan meegeven).

Een variate voor mannen als het gaat om een crotchrope, is de ballen van de man vast te binden. Houdt er wel rekening mee, dat in tegenstelling tot vrouwen, mannen niet hun lichaamsgewicht kunnen dragen aan deze soort crotchrope.

De (japanse) cloverclamps
Mijn absolute favoriet als het om tepelklemmen gaat. Niet zozeer omdat deze mogelijk de meeste venijnige klemmen die bij menig sex-shop te koop is, maar juist vanwege het mechaniek waarbij de klemmen strakker gaan zitten als je eraan trekt. Deze klemmen kunnen vooral goed gebruikt worden voor scenarios waar je de sub moeite wilt laten doen om een bepaalde positie vast te houden.

Een hele makkelijke is als de klemmen verbonden zijn met een ketting. Zet de klemmen op de tepels (of eventueel op de borst, als de klemmen te sterk zijn voor sublief) en laat de sub de ketting in de mond nemen en hierop bijten, met de opdracht de sublief deze ketting niet uit de mond mag nemen. Dit dwingt de sub om het hoofd naar voren richting de borst te kantelen, anders zal de sub aan diens tepels trekken en nog meer ongemak verzorgen. Een variatie hierop is de ketting aan een gag vast zien te maken. Je kan bijvoorbeeld chopsticks en een klein beetje touw gebruiken om een ‘bit-gag’ te maken, en de ketting hier als het waren achter te haken. Dit geeft een wisselwerking tussen de positie van het hoofd en de intensiteit van de klemmen. Als je de sub ook nog eens op de rug zou leggen waarbij het hoofd vrij hangt, komt daar als extra factor nog bij dat de sub niet diens hoofd kan laten rusten (opnieuw brengt dit spiermoeheid in het geheel).

Een andere mogelijkheid is sublief tegen een paal aan te zetten met de buik en de klemmen met ketting om deze paal te laten lopen. Extra stimulatie zoals met nagels krabbelen, kietelen, ijsklontjes of andere dingen die beweging reflexen veroorzaken zorgen opnieuw voor een mentale strijd om stil te blijven staan en reflexen te onderdrukken en de klemmen die pijnlijke feedback geven dat bewegen zijn consequenties heeft.

“Whip or tickle?”
Mogelijk een bekende vraag voor mensen, voor hen die het niets zegt: het concept is eigenlijk heel simpel. Het idee is dat je sublief iets aandoet totdat ze aangeeft iets anders te doen. Bedenk een aantal dingen die je kan doen die je subje niet heel erg aangenaam vind om te ondergaan (op het moment zelf bedoel ik, het is toch wel zo handig dat hij of zij het geheel wel leuk vindt… Je wilt immers dat ze graag terug komen de volgende keer, niet waar?). Even in verband met het kopje, kies ik ervoor dat in dit geval het dus gaat om óf met de zweep geslagen te worden óf gekieteld te worden. Vraag aan de sub of die geslagen wilt worden met de zweep of gekieteld wil worden. Doe datgene wat hij of zij aangeeft en vertel dat ervoor kan kiezen om over te stappen op het andere. En als sublief zich als een smartass gedraagt door te beantwoorden dat ze liever geknuffeld wilt worden of constant zit te wisselen tussen die twee, maak dan maar de keuze voor de sub.

Een andere mogelijkheid kan ook zijn op plekken waar geslagen zal worden in plaats van de keuze tussen verschillende speeltjes.

4 thoughts on “Predicament bondage

 1. Yara schreef:

  Deels ken ik je voorbeelden. De laatste niet en daarvan riep ik tegen FT ook dat ik hem gemeen vond (waarop ik moest vertellen wat er dan gemeen was). Maar het zijn leuke manieren om mee te spelen. 🙂

 2. Mr Sator schreef:

  een andere leuke vind ik altijd eentje met bondage waarin er een zeer beperkte bewegings vrijheid is gelaten zodat de sub die in een zeer ongemakkelijke pose is gefixeerd , kan kieen welke van de 2 kwellingen ze op dat moment aankan . bv gemene spierspanning om het kruis te ontzien ofdoor spier ontzien een martlende pijn in het kruis aan zich zielf gevend 😉
  En dan als recht geaarde D er pontificaal voor te gaan zitttewn om haar te zien switchen ;-P tussen het ene of andere lijden .

 3. Lumen1987 schreef:

  Mr. Sator zei:
  En dan als recht geaarde D er pontificaal voor te gaan zitttewn om haar te zien switchen ;-P tussen het ene of andere lijden .

  Oh man, ik ben eigenlijk helemaal dat aspect nog helemaal vergeten. Dat veel predicament bondages héél erg nuttig zijn voor hen die zichzelf wel eens schuldig maken aan 'Lazy Domming'. Ik maak mezelf wel eens schuldig aan 'Lazy Domming' en inderdaad gewoon lekker rustig achterover kunnen zitten en genieten van het uitzicht… Life's Good at those moments.

 4. Bruno MB schreef:

  Ikzelf ben gay en kick op BDSM en PB. Een absolute favoriet is om mijn sub staand te hebben waarbij ik onderlip en voorhuid met klemmen en touw kort verbind en de tepels onder stroom zet. De sub heeft zijn handen in de nek gebonden en kan nergens heen, kont- en mondneuken is mogelijk…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s