Puntkomma

Gisteren zat ik met vrienden te praten over internetdaten. Vooral op bdsmgebied, omdat dat het meest bekend is voor ons, maar eigenlijk een beetje in het algemeen.

We waren het er over eens dat vrouwen het sowieso veel makkelijker hebben dan mannen om een one-night-stand te scoren. Als zij 100 mannen aanschrijven of ze zin hebben in seks zal, volgens ons minimaal de helft hierop in gaan.
Een foto van vrouwelijke geslachtsdelen bijvoegen zal ook minder slecht effect hebben als een foto van de mannelijke geslachtsdelen naar vrouwen. Voor M (man) was dit echter absoluut geen succesfactor, hij zou hier absoluut niet positief op reageren en zich afvragen wat er boven die geslachtsdelen zit en vooral de bijbehorende intelligentie.
Nou lijkt mij voor een one night stand intelligentie niet de meest belangrijke factor, maar voor  hem was het toch wel een positieve eigenschap.
Hij zou vooral blij zijn als hij een mailtje krijgt waarin de puntkomma ( ; ) correct gebruikt wordt. Een vrouw zou hiermee al bonuspunten krijgen. Daarna was pas het lijf interessant voor hem.
We kwamen gisteren alleen wel tot de conclusie dat we ook niet precies konden aanduiden wanneer je een ; correct gebruikt. Ik heb het inmiddels opgezocht.
Je gebruikt de ; op het moment dat de schrijver wilt laten zien dat twee zinnen nauw met elkaar samenhangen. Op die plek zou je ook een . kunnen schrijven. Waarom de zinnen met elkaar samenhangen kan variëren; dit kan een tegenstelling zijn, maar ook extra informatie geven of de voorgaande zin verder uitwerken.
Daarnaast kan je een ; gebruiken bij lange opsommingen. Vooral als een opsomming al komma’s bevat wordt de puntkomma gebruikt. (bron: taalwinkel)
Dit om nooit meer te vergeten en wie weet krijgt M er wel een leuke internetdate door die de ; wel correct kan gebruiken.
Yara

2 thoughts on “Puntkomma

  1. Anonymous schreef:

    Als we dan toch taalnazi gaan spelen: vrouwen hebben het makkelijker DAN mannen 😉

    Verder: eens met M!

    /faery

  2. Yara schreef:

    Ik zal het aanpassen! Dank je voor het opmerken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s